10-åring attackerad av delfiner: farorna med att interagera med vilda djur

Farorna med att interagera med vilda djur

Nyheter

Turistindustrin har målat upp delfiner som glada lekkamrater, men vilka faror utgör egentligen industrin med delfiner i fångenskap för människor och djur?

Tidigare denna månad attackerades en tioårig brittisk flicka av delfiner i fångenskap, medan hon befann sig på en ”simma med delfiner”-upplevelse som sålts av resejätten TUI. Som tur är överlevde flickan men hon fick flera sår, blåmärken och bitmärken.

De två delfinerna, som hålls i fångenskap i ett avstängt område till havs vid Dolphin Discovery i Cancún, Mexiko, bet och drog ner flickan under vattnet, till tränarnas och hennes mors förskräckelse som stod i närheten och tittade på.

Många turistarrangörer säljer nära interaktion med delfiner, och beskriver dem som familjevänliga, magiska ögonblick. Djurälskande turister bokar dessa upplevelser med goda avsikter och förstår inte de dolda riskerna och det lidande som denna bransch tjänar pengar på.

 

1025338_0_0

Delfiner i fångenskap vid Interactive Aquarium Cancún, Mexiko

Attacker är vanligare än du tror

Genom att uppmuntra bilden av delfiner som snälla, glada lekkamrater ignorerar industrin deras natur som rovdjur. Dessa komplexa jägare är fullt kapabla att åsamka allvarliga skador på både varandra och människan.

Det har hänt att delfiner vid ”simma-med”-attraktioner allvarligt skadat människor genom att knuffa dem, med skador som skärsår och brutna ben som följd. Till och med kontakt med delfiner utanför vattnet kan resultera i bitskador, något som visats av många händelser där barn blivit bitna under matning.

Anläggningarna känner till riskerna som människor står inför när de interagerar med delfiner. Att de friskriver sig från ansvar vid underhållning med marina däggdjur poängterar detta, samt använder tydligt språk för att skydda attraktionen och dess anställda mot en stämning gällande skador eller dödsfall.

 

1023072_0

Besökare poserar med en delfin i fångenskap på en underhållningspark i Kina

Inte ens tränarna går säkra

Vid Loro Parque på Teneriffa bär personal som utför ”vattenarbete” med delfinerna (vilket betyder att de hoppar i vattnet med delfinerna), en cylinder med fem minuter luft som kan användas i nödfall. Detta visar de naturliga riskerna det innebär att arbeta med delfiner i vattnet.

Den trygga ”familjevänliga” atmosfären, som dessa attraktioner strävar efter att utmåla, står i skarp kontrast till tränarnas behov av att bära med sig syre, ifall djuren drar ned dem under vattenytan.

 

1025336_0

Delfiner i underhållning på Zoomarine, Portugal

Delfiner kan inte bete sig naturligt

I turistunderhållningen är delfinerna begränsade till inhägnader som är 200 000 gånger mindre än deras naturliga habitat i havet, och långt ifrån den rika mångfald av växter och andra djur som de skulle stöta på i det vilda. Delfiner är instängda i en miljö där de är oförmögna att bete sig naturligt och ofta tränar man dem genom att svälta dem.

Detta är några av anledningarna till varför dessa djur lider i tystnad när de används som turistunderhållning.

Vår rapport ”Behind The Smile”, som släpptes nyligen belyser de lögner som mångmiljardindustrin med delfinunderhållning har matat turisterna med i decennier, och hur de manipulerat bilden av den ”glada delfinen” för att tjäna på en industri, som är grym för delfiner och farlig för människor.

Nick Stewart, som är ansvarig för vår delfinkampanj säger:

Detta är ett tragiskt exempel på hur reseföretag som TUI Group och Expedia Group och deras stöd till denna grymma industri också utsätter kunderna för risk. Delfiner är stora, mäktiga marina rovdjur och att interagera med dem utgör en allvarlig hälso- och säkerhetsrisk för både människor och djur. Det är inte första gången detta har hänt. Det har hänt att delfiner vid ”simma-med”-attraktioner allvarligt har skadat människor genom att knuffa dem och skadorna har inkluderat skärsår, samt brutna ben. Delfiner är vilda djur, inga leksaker och inte underhållare som desinformationen från denna inhumana industri vill få allmänheten att tro.

Vi beklagar djupt att den lilla flickan och hennes familj tvingats genomgå en sådan hemsk upplevelse och vi hoppas att hon kommer att återhämta sig snabbt. Under tiden fortsätter reseföretag som Expedia Group och TUI att tjäna pengar på delfinunderhållning som erbjuder simning med delfiner.

 

1025323_0

En delfin används till fotografering på Resort World Sentosa, Singapore

Hur kan du hjälpa delfinerna

Det finns inga vinnare i industrin med delfiner i fångenskap, förutom de attraktioner och reseföretag som fyller sina fickor genom att vilseleda turister. Det är dags att få ett slut på detta. Vi leder en kampanj för att göra detta till den sista generationen delfiner i fångenskap.

Vi försöker få resejättar att sluta sälja biljetter till dessa grymma, missledande attraktioner. TripAdvisor, British Airways Holidays, Booking.com och Virgin Holidays har redan ställt sig på vår sida. Trots att vi har över 200 000 underskrifter är Expedia Group fortfarande inte redo att ta bort attraktioner med delfiner i fångenskap från försäljningen.

Hjälp oss att öka trycket genom att skriva under och dela namninsamlingen.

 

Detta är ett tragiskt exempel på hur reseföretag som TUI Group och Expedia Group och deras stöd till denna grymma industri också utsätter kunderna för risk.

Läs mer..