Pictured: Dolphins belong in the wild. Credit Line: Courtnie Tosana

Viktiga framsteg för delfiner 

Blogg

Skrivet av

Delstaten New South Wales i Australien förbjuder avel på delfiner i fångenskap samt import av delfiner.

Fantastiska nyheter för delfiner i fångenskap i New Soulth Wales, Australien. Regeringen har lagt till en förordning till Biodiversity Conservation Act som förbjuder delfinavel och import av delfiner till delstaten. 

Om en delfin föds upp idag kan den fortfarande leva år 2070. Denna förordning befriar framtida delfiner från att begränsas till ett liv i fångenskap.

Detta hade inte varit möjligt utan att tusentals dedikerade supportrar varit en röst för delfiner under många år. Nu är Sea World på Guldkusten den enda delfinparken i hela Australien som fortsätter att föda upp delfiner i fångenskap. 

I augusti förra året pratade Ben Pearson, vår kampanjchef i Australien och Nya Zeeland, inför New South Wales beslutsfattare om användningen av vilda djur för underhållning, för att lägga fram vårt förslag på förbud mot avel av delfiner i delstaten. 

"Om en delfin föds upp idag kan den fortfarande leva år 2070. Denna förordning befriar framtida delfiner från att begränsas till ett liv i fångenskap, i en tid då allmänhetens acceptans för att hålla delfiner i fångenskap för underhållning minskar. Nu när opinionen vänder mot att använda marina däggdjur i fångenskap för underhållning måste samtalet om vad som kommer att hända med delfinerna på Sea World börja. Första steget är ett förbud mot avel," sa Ben Pearson. 

Regeringar och företag gör positiva förändringar 

Stora reseföretag som Tripadvisor och Booking.com har redan förbundit sig att sluta sälja biljetter till delfinshower och interaktioner med delfiner. 

Förutom dessa viktiga förbättringar från resebranschen antog Kanada nyligen ett förbud mot att använda delfiner, valar och tumlare i underhållning. 

Delfiner i naturen, där de hör hemma

Vilda djur. Inte underhållning 

Delfiner är magnifika, intelligenta djur. De hör hemma i det vilda och bör inte födas upp i fångenskap och användas för underhållning. 

I sin naturliga miljö simmar delfiner fritt över 100 kvadratkilometer hav, ibland mer, men den genomsnittliga delfinen i fångenskap har endast en bråkdel av det utrymmet. 

Tillsammans kan vi se till att detta blir den sista generationen av delfiner i fångenskap. Detta är ett viktigt steg på vägen dit.