Steve McIvor, our new CEO, at an event in London

Steve McIvor ny global chef för World Animal Protection

Nyheter

Efter att ha varit tillförordnad högsta chef för World Animal Protection under ett år har Steve McIvor nu fått arbetet permanent. Han har lång och bred erfarenhet av att arbeta med djurvälfärd och företag, senast som programchef för vårt internationella arbete.

Innan han kom till World Animal Protection var Steve McIvor vice VD för Compassion in World Farming, där han skötte företagssamarbeten. Han har också varit ledamot i Body Shops styrelse och ordförande i den brittiska organisationen BUAV, British Union for the Abolition of Vivisection, som arbetar mot djurförsök.

Har gjort betydande arbete inom organisationen

Under sitt år som tillförordnad högsta chef har han bland annat varit med och fått över 100 researrangörer elefantvänliga, samarbetat med Nestlé som nu slutar med burägg i USA, samarbetat med FN-organen WHO och FAO för att få ett stopp på rabies genom vaccinering, samt stöttat katastrofarbetet för att rädda djur i bland annat Ecuador, Thailand och Mongoliet.

Steve McIvor säger: “Jag är extremt passionerad över djurvälfärd, så jag är överförtjust över att ha erbjudits denna position. Jag ser fram emot att arbeta med ett starkt globalt team för att förbättra för djur i hela världen. Vi har fantastiskt hängivna anställda. Mitt mål är att fortsätta inspirera och motivera deras goda arbete och få dem att känna sig stolta över det arbete de gör medan vi uppnår våra högt ställda mål.”

Mitt mål är att fortsätta inspirera och motivera deras goda arbete och få dem att känna sig stolta över det arbete de gör medan vi uppnår våra högt ställda mål.