These younger orangutans at Nyaru Menteng sanctuary have a chance of full recovery and living in the wild. Foto: World Animal Protection

Tack för att du skyddar gorillor och orangutanger!

Blogg

Ditt stöd är mycket viktigt för en djurvänligare värld. Det finns massor av djur som lever under svåra förhållanden. Du hjälper dem genom att stoppa utnyttjande och lidande. Som att se till att vilda djur skyddas i Wildlife Heritage Areas.

Det var i oktober förra året som World Animal Protection och World Cetacean Alliance presenterade ett samarbete för att skydda vilda djur och natur över hela världen. I särskilt känsliga områden, Wildlife Heritage Areas, får djuren leva i sina naturliga livsmiljöer och här tillåts bara djurvänlig turism.

Konceptet bygger vidare på vårt samarbete sedan 2019 med att skapa djurvänliga havsreservat. Med det nya projektet har turen också kommit till landlevande djur och två nya skyddsområden har nu fått status som Wildlife Heritage Areas: ett i Indonesien och ett i Rwanda. 

Gunung Leuser Orangutan Wildlife Area

Området i Indonesien ligger vid nationalparken Gunung Leuser i Bahorok, på norra delen av ön Sumatra.

Här finns orangutanger och tigrar som är helt unika för det här området, vithandade och siamang-gibbonapor, malajbjörnar, näshornsfåglar, tröglorier och världens största blomma: jätteknölkallan, med en blomställning som kan bli omkring tre meter hög.

Tack för att du skyddar gorillor och orangutanger!

Miljöförstöring och klimatförändringar är de största utmaningarna för det rika djur- och växtlivet i den här regionen. Palmoljeproduktion, tjuvjakt och mineralutvinning hotar både det känsliga ekosystemet och de människor som lever här.

Nationalparken Volcanoes Gorilla Heritage Area

Den här nationalparken i Rwanda är känd för sin stora mångfald av hotade arter och ett ambitiöst bevarandearbete.

Tack för att du skyddar gorillor och orangutanger!

I detta afrikanska skyddsområde finns bland annat bergsgorillor, som tillhör en kritiskt hotad underart av gorillor. De är några av de mest sällsynta människoaporna i världen och det finns i dag troligen bara omkring tusen bergsgorillor i det vilda.

Förutom bergsgorillor lever också många andra djurarter i Volcanoes Gorilla Heritage Area, som skogselefanter, bufflar, guldmarkattor och en mängd olika fågelarter.

Här kan du läsa mer om Wildlife Heritage Areas:

https://www.wildlifeheritageareas.org/

 

Du behövs!

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan generösa djurvänner som du. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

Tack för att du hjälper djur varje månad, året om som månadsgivare. Den här regelbundna hjälpen har stor betydelse, eftersom den gör det lättare att planera insatser för djuren på längre sikt. 

Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld! 

Läs mer..

Möt elefanterna i Somboon-reservatet i Thailand

Blogg

Ditt engagemang är mycket viktigt för en djurvänligare värld. Det finns miljarder djur som lever under svåra förhållanden. Du hjälper dem genom att stoppa utnyttjande och lidande. Som att se till att elefanter i Thailand kan få leva i trygga, djurvänliga reservat.

Räddade jättemyrsloken Fadinha utsläppt i Brasilien

Blogg

Tack för att du är med och skapar en djurvänligare värld. Jättemyrsloken Fadinha fick hjälp efter de katastrofala skogsbränderna i Brasilien. Nu har hon äntligen fått komma tillbaka till sin naturliga livsmiljö igen.

Hjälp till hemlösa hundar i krigets Ukraina

Blogg

Tack för att du är med och skapar en djurvänligare värld! I samarbete med den nederländska organisationen Animal Heroes hjälper vi utsatta hundar i det krigsdrabbade Ukraina.

Animal Protector