Tack för att du är med och skapar en djurvänligare värld! I samarbete med den nederländska organisationen Animal Heroes hjälper vi utsatta hundar i det krigsdrabbade Ukraina.

Hjälp till hemlösa hundar i krigets Ukraina

Blogg

Skrivet av

Tack för att du är med och skapar en djurvänligare värld! I samarbete med den nederländska organisationen Animal Heroes hjälper vi utsatta hundar i det krigsdrabbade Ukraina.

Kriget i Ukraina har pågått i två år. Människor dör fortfarande och familjer splittras. Omfattningen av lidandet är enormt. För människor – men också för djur.


På det största hundhemmet i Lviv i västra Ukraina försöker en handfull volontärer ta emot så många hundar som möjligt. Grundaren Natalia Kuznetsova har drivit hundhemmet i 20 år.

Redan före kriget fanns 200 hemlösa hundar hos Natalia. Sedan krigsutbrottet har ytterligare 200 hundar kommit till henne. Eftersom människor har flytt eller måste strida vid fronten är det tyvärr många sällskapsdjur som blivit hemlösa.

De flesta av hundarna övergavs när de flydde till Polen i början av kriget. Många hundar kommer också från östra delen av landet, där det fortfarande pågår hårda strider mellan Ryssland och Ukraina.

Rent vatten till 400 hundar 

Den nederländska hjälporganisationen Animal Heroes bygger hundkojor och 25 stycken finns nu i Natalias hundhem. Nyligen åkte ett team från Animal Heroes till Ukraina. Teamet installerade en ny vattenpump i hundhemmet med hjälp av World Animal Protection.

Pumpprojektet är mycket viktigt för de 400 hundarna, eftersom vattnet i djurhemmet var förorenat och fullt av sand. Installationen av pumpen är ett omfattande projekt, som till stor del kunde genomföras tack vare våra gåvogivare.

Det förorenade vattnet användes inte bara som dricksvatten, utan också för att späda ut måltiderna till hundarna. Sedan krigsutbrottet har hundarna på djurhemmet ätit gröt, som är det minst dåliga alternativet som finns för tillfället. Tack vare våra gåvogivare kan nu de 800 måltiderna om dagen tillagas med rent vatten. 

Dirk-Jan Verdonk, chef för World Animal Protection i Nederländerna, säger:

Jag beundrar ukrainarna som varje dag försöker ta hand om de djur som drabbats av den ryska aggressionen så gott de kan, under mycket svåra förhållanden. All hjälp till dem är välkommen och jag är glad att våra givare har bidragit så generöst.  

 

Tack för att du hjälper djur!

Våra insatser för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan gåvogivare som du. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

Vi arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer.

Vi stödjer insatser på plats runt om i världen för att hjälpa utsatta djur. Som djurvänliga reservat för björnar, elefanter, valar och delfiner. Vi har kontakter med många samarbetspartner, FN, EU, olika länders regeringar och företag.

Tillsammans skapar vi en bättre värld för djuren.  

Läs mer..