Leeuw in een Afrikaans nationaal park

Lyssna på vår nya podcast ”Animals are calling”

Nyheter

World Animal Protection startar nu en ny podcast, som du hittar på Apple Podcasts och Spotify. I ”Animals are calling” diskuterar vi de stora problemen som hotar djur, människor och hela planeten.

Hanna Ralfe, som är veterinär och sitter i styrelsen för World Animal Protection Sverige, säger:

”Jag tycker att en podcast är ett väldigt bra och lättillgängligt sätt att kunna ta del av viktig kunskap om djurvälfärd var du än befinner dig. Med ”Animals are calling” får du enkelt information om vad vi tillsammans kan göra för att hjälpa djuren.”

Syftet med podcasten är att stärka kontakten med våra supportrar och också att engagera fler i våra frågor. Vi vill göra det möjligt för människor att få veta mer om vår strategi och lyssna på våra experter, när de berättar om vad vi konkret gör för att skapa en djurvänligare värld. Från globala pandemier till klimatkrisen – vi kommer att kritisk granska djurutnyttjandet som en bidragande orsak.

Åtta veckor

Vi sänder ett avsnitt varje vecka under de kommande åtta veckorna. Vår värd Carly Squires, innehållsansvarig på vårt internationella kontor, kommer att tillsammans med en expertpanel diskutera viktiga frågor utifrån ett djurperspektiv, med utgångspunkt från vår nya 10-årsstrategi.

Podcasten är ett stort samarbetsprojekt med kollegor från olika delar av världen. Vi kommer att ha gäster som arbetar med våra kampanjer och vår generalsekreterare Steve McIvor är också med.

Vi vill skapa en diskussion om ämnen som många kanske inte känner till, för att ge dem kunskap om vad djur utsätts för runt om i världen. Viktigast av allt är att lyssnarna får konkreta tips på hur vi tillsammans kan förändra världen, för att minska djurens lidande.

Lyssna och dela!

Du kan lyssna på ”Animals are Calling” på Spotify och Apple Podcast – och dela också gärna podcasten på Facebook och Twitter.

I det första avsnittet får Carly Squires besök av vår generalsekreterare Steve McIvor, för att diskutera varför vi tycker att djurvälfärd är en av de viktigaste världsfrågorna. Vi fokuserar på hur vi med enkla lösningar kan skapa bättre liv för miljontals djur under de kommande tio åren.

I avsnitt två kommer Mark Dia, som är vår globala chef för arbetet med livsmedelsindustrins djur, att prata om varför det inte finns någon hållbar framtid för dagens djurfabriker.

Läs mer..