Elephants at Amber Fort in India

Elefanternas dag: Elefanterna glömmer aldrig lidandet

Nyheter

Med över en halv miljon människor som sätter press på “världens största resesajt” och en regering som överväger att förbjuda elefantridning tas stora steg för vilda djur. Men mer behövs.

På Elefanternas dag belyser vi den fruktansvärda grymheten mot indiska elefanter för att turister ska kunna rida på dem och se shower med dem. Medan vi gör det har antalet människor som skrivit på vår namninsamling för att få TripAdvisor att sluta tjäna pengar på detta djurplågeri ökat till över 510 000.

Problemet har till och med nått Indiens högsta domstol, som kan komma att förbjuda elefantridning i Goa och Rajastan. Om den gör det påverkas genast elefanterna på Amber Fort i Rajastan (även känt som Amer Fort). Det besöks av över 5 000 människor varje dag och över 100 elefanter tvingas bli ridna på.

De största djurvälfärdsproblemen på Amberfortet är att:

  • nio av tio elefanter lider av  åkommor som problem med trampdynorna, varbildningar i ögonen, skador på ryggen. De blir rutinmässigt slagna när de inte lyder order från elefantskötarna eller inte går tillräckligt sakta.
  • de får också dålig mat, främst bröd och sockerrör. I naturen äter de hundratals kilo växtlighet som gräs, plantor, rötter, bark och frukter. Deras diet saknar näring och är enformig.
  • sju av tio elefanter saknar eller får inte tillräckligt med vatten.
  • temperatursvängningarna är påfrestande för elefanterna
  • den branta terrängen är svår och de lider också av att gå på livligt trafikerade asfaltsvägar.

Ännu fler röster för de vilda djuren

De flesta turister rider på elefanter just för att de älskar elefanter. Det är lätt att förstå. Många av dem är helt omedvetna om det intensiva fysiska och mentala lidandet det innebär.

Elefanter i fångenskap i turistattraktioner som Amberfortet utstår en fruktansvärd behandling under årtionden. De blir fastkedjande eller hålls i små inhägnader, ensamma och isolerade och får inte tillräckligt med mat och vatten. Om och när de slipper ifrån lidandet, bär de ändå med sig såren, liksom påverkan på lång sikt av att inte kunna bete sig som de gör i det vilda. Helt enkelt – dessa elefanter glömmer aldrig.

Vi fortsätter att avslöja misshandeln av tusentals av dessa magnifika djur i Indien och andra delar av världen. Turister och reseföretag som TripAdvisor kan stoppa elefantridningen innan det är för sent.

En turist som får möjligheten att en gång i livet rida på en elefant kan innebära ett helt liv i lidande för djuret. Om du kan rida, krama eller ta en selfie med ett vilt djur är attraktionen grym. Gör det inte.

Vad du kan göra

Vi har en lång historia med kampanjer för att stoppa användningen av vilda djur som underhållning. Vi stoppade björndans i Indien, Turkiet och Grekland genom att under ett decennium samarbeta med lokala organisationer och regeringar.

De senaste åren har över 100 reseföretag över hela världen förbundit sig att sluta sälja och marknadsföra anläggningar som erbjuder elefantridning och elefantshower till sina kunder. Du kan se hela listan här >>

Vi kommer att fortsätta arbetet med att avslöja lidandet för vilda djur i underhållningsindustrin och informera de fyra miljoner turister som besöker attraktioner med vilda djur varje år.

Nu vill vi att TripAdvisor ska ta vara på  möjligheten att hjälpa till att skydda de 550 000 vilda djur som lider i händerna på oansvariga turistanläggningar. Med 300 miljoner hemsidesbesökare varje månad är dess inflytande enormt. Företaget behöver ta ett större steg och göra vad som är rätt för vilda djur.

Över en halv miljon människor har skrivit på vår namninsamling. Gör det du också >>

En turist som får möjligheten att en gång i livet rida på en elefant kan innebära ett helt liv i lidande för djuret.

Läs mer..