Wild lion in Kenya

Nätresebyrå säger nej till misshandel av vilda djur

Nyheter

Vi försöker få TripAdvisor att sluta tjäna pengar på att vilda djur lider. Det såg nätresebyrån City Discovery – och nu slutar de sälja biljetter till anläggningar där vilda djur plågas.

City Discovery har bestämt sig för att stoppa all biljettförsäljning till turistattraktioner där vilda djur lider.

”Vi har ansvar för att hjälpa djuren”

Emmanuel Issaurat, som är VD på City Discovery, menar att online-resesektorn bör ta ansvar på detta viktiga område:

”Vi har alltför länge gömt oss bakom argumentet att vi inte ska trycka på våra kunder etiska värderingar. Det är ett mycket svagt argument. Vi bör ha vår egen etik och höga standarder. Om vi kan göra något för att hjälpa försvarslösa elefanter, lejon, tigrar och delfiner, så ska vi göra det. Vi beklagar bara att vi inte har gjort det tidigare.”

City Discovery har funnits sedan 2003. Företaget erbjuder omkring 8 000 utflykter och aktiviteter till över 1 miljon kunder om året. Deras nya djurvänliga linje kan göra stor skillnad för djuren.

Tillsammans kan vi göra resebranschen djurvänlig

Över 270 000 djurvänner har skrivit på vår namninsamling, som sätter press på TripAdvisor. Vårt mål är att få verksamheten att sluta sälja biljetter till anläggningar där vilda djur lider. Medan TripAdvisor ännu inte har gjort något, har kampanjen fått City Discovery till att göra skillnad för vilda djur.

Mer än 100 researrangörer (länk )har efter dialog med oss slutat erbjuda elefantridning och –shower och fler har helt slutat erbjuda underhållning med vilda djur. Nu när City Discovery har tagit ledningen i online-sektorn hoppas vi att fler nätresebyråer vill vara med och hjälpa oss i kampen för att få vilda djur att få vara kvar i naturen där de hör hemma.

Hjälp oss sätta press på TripAdvisor – skriv under >> 

Om vi kan göra något för att hjälpa försvarslösa elefanter, lejon, tigrar och delfiner, så ska vi göra det. Vi beklagar bara att vi inte har gjort det tidigare.

Läs mer..