Myreslugerungen Trovao får hjælp af Instituto Tamanduá

Här är fyra myrsloksungar som vi räddat i Brasilien

Nyheter

Vi vill tacka alla supportrar som gjort det möjligt att rädda djur från de förödande skogsbränderna i Brasilien. Bland de djur vi tagit hand om med hjälp av vår samarbetspartner Institutió Tamanduá finns de här fyra myrsloksungarna.

Fadinha

Fadinha är ungefär fem månader. När hon hittades på en väg, hade hon sår på huvudet, parasiter över hela kroppen och var mycket svag. Det tog ett tag innan hon kunde återhämta sig och till att börja med hade hon svårt att dricka den mjölk hon fick. Men nu mår hon bra.

Myreslugerungen Trovao får hjælp af Instituto Tamanduá

Cisco

Cisco är ungefär två månader och hittades ensam på en väg. Cisco är inte särskilt stor och det är därför han fått namnet Cisco, som betyder ”för liten”. Han är den mest nyfikna av ungarna och vill gärna leka när har ätit.

Myreslugerungen Trovao får hjælp af Instituto Tamanduá

Joaquim Felipe

Joaquim Felipe är omkring ett halvår och därmed den äldsta av myrsloksungarna. Han hittades precis som Fahdina och Cisco på en väg. Han var förvirrad med hade lyckligtvis inga skador. Joaquim är en lugn och nyfiken liten kille som älskar att få mat från en flaska. Hans skötare försöker nu få honom att äta mer fast föda.

Myreslugerungen Trovao får hjælp af Instituto Tamanduá

Trovão

Trovão är fem månader och hittades på en bondgård, dit han kanske hade sökt sig för att hitta mat och vatten. Hundarna på gården skällde och omringade honom. På portugisisk betyder Trovão åska. Han fick sitt namn eftersom han är väldigt stark och tycker om att höra sin egen röst.

Myreslugerungen Trovao får hjælp af Instituto Tamanduá

Offer för djurindustrin

Institutió Tamanduá tar hand om de föräldralösa ungarna tills de är självständiga nog att hitta mat och klara sig själva. Då kommer Joaquim, Cisco, Fadinha och Trovão att släppas ut i naturen igen. De kommer att vara övervakade, så att de kan få hjälp att anpassa sig till sitt nya liv i frihet om de skulle behöva det.

Myrsloksungarna är liksom många andra djur offer för skogsbränder som främst beror på djurindustrin. Många av skogsbränderna i Brasilien är medvetet anlagda för att skapa mer utrymme för livsmedelsindustrins köttproduktion. Enorma skogsområden skövlas så att marken kan användas som bete för boskap i köttindustrin eller för att odla foder till djur i djurfabriker.

World Animal Protection stödjer lokala samarbetspartner i Pantanal- och Cerrado-regionerna, för att hjälpa djur som drabbats av bränderna och för att påverka grundorsakerna till katastrofläget. Vi vill se ett stopp för nya djurfabriker, för att skydda massor av djur som nu hotas av skogsbränder på grund av djurindustrins hänsynslösa framfart i deras naturliga livsmiljöer.

Mer om vårt arbete för djuren i Brasilien

Institutió Tamanduá tar hand om de föräldralösa ungarna tills de är självständiga nog att hitta mat och klara sig själva

Läs mer..