A resident reinforces his flooded home at the height of Super Typhoon Haima which lashes Narvacan township, Ilocos Sur province, Philippines - World Animal Protection

Hjälp på väg till de tyfondrabbade djuren i norra Filippinerna

Nyheter

Vårt katastrofteam är på väg till Filippinerna för att hjälpa djuren efter att två tyfoner har drabbat den nordliga delen av landet. När vi hjälper djuren hjälper vi samtidigt deras ägare att komma på fötter igen.

En rad frivilliga veterinärer i Filippinerna står beredda att hjälpa vårt katastrofteam, så att vi tillsammans kan behandla alla de djur som behöver vår hjälp.

På ön Luzon där tyfonerna härjat finns det många kor och vattenbufflar. Många familjer håller också ankor, hönor och getter och många har hundar och katter som sällskapsdjur.

Sårade och sjuka djur behöver akut hjälp

Många byggnader är ödelagda och i kustområdena har upp till tre meter höga vågor lett till stor ödeläggelse. Vi tror att många djur är sårade av skräp eller att deras stallar har fallit samman runt dem.

Troligen vill veterinärerna också behandla många djur med andnings- eller ögonproblem, djur som får sår eller bölder eller som blir sjuka av att dricka förorenat vatten.

En av veterinärerna, May Christine Espiritu, berättar: ”Vi har fått rapporter om våldsamma översvämningar i områden där det finns många  lantbruksdjur. Vi är oroade över situationen och ber för att både människor och djur befinner sig i säkerhet.”

Många människor är helt beroende av sina djur

Dessvärre drabbas Filippinerna varje år av åtskilliga naturkatastrofer. Arbetet vi gjort tidigare i landet har visat att djuren under dagarna och veckorna efter katastrofen ofta står direkt i vattnet i de översvämmade områdena och inte har något skydd från vädrets makter. Det stressar dem och gör dem extremt mottagliga för sjukdomar.

Miljoner människor i denna del av Filippinerna är helt beroende av sina djur. Djuren ger dem mat på bordet, ser till att de kan försörja sig, vaktar deras egendom och är deras trogna följeslagare.

World Animal Protection - Masbate Relief from Jacob Maentz on Vimeo.

May Christine Espiritu och vårt katastrofteam på plats pratar om en av våra tidigare insatser.

Du kan hjälpa de katastrofdrabbade djuren

Tack vare det generösa stödet från många djurvänner som stödjer vårt arbete har vi hjälpt miljontals djur som drabbats av naturkatastrofer.

Med ditt stöd kan vi hjälpa djuren i Filippinerna - ge en gåva >>

Vi har fått rapporter om våldsamma översvämningar i områden där det finns många lantbruksdjur. Vi är oroade över situationen och ber för att både människor och djur befinner sig i säkerhet. - May Christine Espiritu, veterinär på plats.

Läs mer..