Max hittades svårt skadad vid sidan av vägen.

Kap Verde 3: Hunden Max vidare öden

Blogg

Skrivet av

Ett av djur, som vi kunde hjälpa efter vulkanutbrottet i vintras, var en hund som hittades svårt skadad. Nu har vi glädjande nyheter om Max!

I januari berättade vi om hur vårt katastrofteam tack vare dina gåvor som Animal Protector kunde hjälpa de drabbade djuren på Kap Verde efter vulkanutbrottet. Ett av dessa djur var en hund som hittades svårt skadad vid sidan av vägen. Han hade stora bitsår och var utsvulten och matt.

Nu har vi glädjande nyheter att komma med om Max, som det visade sig att hunden hette. 

 

När teamet återvände till den vulkandrabbade ön Fogo i mars för att följa upp på de insatser de hade gjort strax efter katastrofen, mötte de åter hunden som de förmodligen räddade livet på. Max hade nu blivit återförenad med sin ägare, Davide, som var mycket glad och tacksam över att ha fått sin älskade hund tillbaka. Davide har tagit väl hand om Max. Han har bytt bandage varje dag och gett honom den medicin och maten som teamet hade lämnar kvar för Max räkning. 

Hunden har återhämtat sig väl och var mer intresserad av grannens tik än vårt besök. Ett tecken så väl som något på att han snart är fullt frisk.

max-incontext-kapverde

Max är bara ett av alla de 2 400 djur som vi tack vare dig som Animal Protector kunde hjälpa under den vecka vi arbetade på Kap Verde. Inte bara djuren är tacksamma, deras ägare tackar också för dina gåvor som hjälpt deras djur.