Tim Hortons and Burger King commit to improved chicken welfare

Fantastiska nyheter för miljoner kycklingar i Storbritannien 

Nyheter

Snabbmatskedjan Nando's förbättrar livet för miljoner kycklingar - tack vare alla supportrar.

Nando´s har skrivit under vår Better Chicken Commitment, en lista på åtgärder  som kommer att förbättra livet för miljoner kycklingar i Storbritannien.

Åtagandet innebär att alla gårdar som levererar kyckling till Nando´s restauranger i Storbritannien senast år 2026 kommer at sluta med användningen av snabbt växande kycklingraser som får smärtsamma hjärt-, lung- och benproblem. 

Tillsamman gör vi världen bättre för kycklingar

Nando´s kycklingar kommer också att ha mer utrymme att röra sig på, dagsljus och halmströ för att utforska och picka, så att de kan bete sig mer naturligt. Det är en stor och viktig förbättring som är möjlig tack vare alla våra supportrar som ger pengar, skriver på namninsamlingar och engagerar sig på andra sätt.  

Resultatet blir att miljontals kycklingar som levereras till Nando´s varje år, kommer att ha levt bättre liv. Lindsay Duncan, kampanjansvarig för lantbruksdjur säger:

Det här är fantastiska nyheter för miljontals kycklingar i Storbritannien och vi förväntar oss att andra stora snabbmatsrestauranger kommer att vilja göra samma sak. Vår kampanj visade oss att kunderna är alltmer medvetna om djurskyddsproblem och detta visar att företag lyssnar. Vi kommer att fortsätta erbjuda vårt stöd och vår expertis i hur företag kan göra dessa förbättringar och fortsätta uppmana andra företag att göra son Nando´s.

Tillkännagivandet är en del av ett nytt åtagande från Nando's att arbeta både för djurens välfärd och hållbarhet.

Tillsamman gör vi världen bättre för kycklingar

Vi fortsätter att uppmana globala företag att gå i täten för djurens välbefinnande och se till att kycklingar som serveras på deras restauranger garanteras ett liv som är värt att leva. Tillsamman gör vi världen bättre för kycklingar. 

Läs mer..