Björnen Baloo på Libearty

TUI måste sluta att bidra till delfinunderhållning!

Nyheter

TUI är ett av de sista stora globala reseföretagen som fortfarande marknadsför underhållning med delfiner. En oacceptabel underhållning, som innebär att tusentals delfiner runt om i världen tvingas leva i fångenskap i mycket onaturliga miljöer.

Lina Dahl, kampanjansvarig i World Animal Protection Sverige, säger:

”Djur som lider är inget nöje. Delfiner är vilda djur som hör hemma i frihet i haven – inte instängda i små bassänger för att underhålla besökare. Tillsammans kan vi stoppa utnyttjandet av delfiner inom turistnäringen. Så stöd vår nya kampanj för att få resejätten TUI på bättre, djurvänliga tankar. Skriv under vår uppmaning till TUI att sluta marknadsföra delfinunderhållning.”

Skriv på namninsamlingen

Mycket lidande i fångenskap

Delfiner är vilda djur som hör hemma i frihet i världshaven och inte ska hållas instängda i delfinarier. Tillvaron i fångenskap innebär mycket lidande för delfinerna:

  • tas från sina mammor i frihet som mycket unga
  • hålls instängda i bassänger som är 200 000 gånger mindre än det område som är naturligt för dem att röra sig över i frihet
  • rutinmässigt medicineras för magsår och infektioner, eftersom de onaturliga förhållandena i fångenskap ofta gör dem sjuka
  • ofta uppvisar tecken på stress och frustration genom tvångsmässiga beteenden, som att simma runt i cirklar eller flyta passivt i vattnet
  • kan skada sig själva genom att till exempel slå huvudet i bassängens sidor eller bita i kanterna på poolerna eller metallstängerna.

Var med och sätt press på TUI

Lina Dahl säger:

”Om vi är många som protesterar kan vi förändra. Förra året påverkade vi den stora researrangören Expedia att sluta med att bidra till delfinunderhållning, med hjälp av över 350 000 namnunderskrifter från supportrar runt om i världen. Nu är det hög tid för TUI att följa Expedias och en mängd andra reseföretags exempel, genom att inte på något sätt bidra till att delfiner hålls i fångenskap och utnyttjas för underhållning.”

Delfinindustrin omsätter miljardbelopp. Delfinarier och andra platser med delfinunderhållning får allt svårare att fortsätta med sin verksamhet, ju färre som köper biljetter för att se på föreställningarna. Reseföretag som TUI spelar en viktig roll för att de här delfinanläggningarna ska få besökare, genom att göra reklam för underhållningen för sina resenärer.

TUI har alltför länge undvikit att ta sitt ansvar för delfinernas välfärd. Företaget anser att det är turisterna själva som måste få avgöra vad de vill göra på sin semester. Problemet är att många turister inte känner till delfinernas lidande i fångenskap och kan tro att underhållningen är djurvänlig, när ett stort reseföretag som TUI marknadsför den som oskyldig familjeunderhållning.

Tillsammans kan vi se till att delfiner inte längre hålls i fångenskap och utnyttjas för underhållning. Med din namnunderskrift hjälper du till att sätta press på TUI att ta ansvar för delfinernas välfärd.

Skriv på namninsamlingen

Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld

Vårt arbete för djuren hade inte varit möjligt utan bidragen från våra supportrar. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

World Animal Protection arbetar för djurens välfärd både i Sverige och resten av världen. Vi fokuserar särskilt på att stoppa djurens lidande i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. Våra insatser för djuren innebär också att vi bidrar till att lösa de globala utmaningarna, med klimatförändringar, folkhälsoproblem och miljöförstöring.

Vi är mycket tacksamma om du stödjer World Animal Protection. Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld. Din hjälp är livsviktig.

Djur som lider är inget nöje. Delfiner är vilda djur som hör hemma i frihet i haven – inte instängda i små bassänger för att underhålla besökare.

Läs mer..