Julhälsning från vårt rumänska björnreservat

Följ räddade björnar i reservatet genom livestream

Blogg

Skrivet av

​​​​​​​Är du tvungen att stanna hemma? Då kan det rumänska reservatets björnar hålla dig sällskap.  

Vill du uppleva något positivt föreslår vi att du försöker få syn på någon av de 101 björnarna på reservatet i Rumänien. De filmas 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan från det 75 hektar stora reservatet i Zarnesti. 

101 räddade björnar lever nu goda björnliv på detta reservat med hög välfärd. Se livestream här: 

Mycket nöje! Om du har tur kanske du får se några av björnarna bada i poolen.  

Du hjälper till att finansiera reservatets viktiga arbete

Vi byggde reservatet tillsammans med den rumänska organisationen AMP (Asociatia Milioane de Prieteni) 2005 och fortsätter att arbeta nära deras hängivna team för att rädda björnar från djurplågeri och fruktansvärda förhållanden.  

Många av björnarna har räddats från privata ägare och undermåliga djurparker i Rumänien och andra europeiska länder.  

Räddats från liv i misär  

Förr var det vanligt att björnungar i Rumänien fångades in och hölls illegalt i små burar på allmänna platser, som restauranger och bensinstationer, för att locka och roa kunder.  

När björnungarna växte upp blev burarna till trånga fängelser. Numera, tack vare generösa djurvänner, är det väldigt få björnar som hålls under sådan hemska förhållanden i Rumänien. 101 räddade björnar lever nu goda björnliv på detta reservat med hög välfärd.  

Nu behövs du mer än någonsin

Coronavirusets framfart i Sverige och över hela världen är skrämmande. Många är drabbade av sjukdomen och ännu fler drabbas av det ekonomiska bakslag som följer i dess spår. Men det finns en ljuspunkt i mörkret.

Nu börjar det bli tydligt för majoriteten att vi måste förändra sättet som vi behandlar vilda djur på. Vi kan inte fortsätta att behandla djuren så utan respekt och medkänsla som fortfarande sker på många håll. Corona har fått upp världens ögon på att en undermålig djurhållning också är farlig för människan.

Nu har vi chansen att förändra på riktigt och se till att alla marknader med vilda djur stängs för alltid, att det inte längre är socialt accepterat att ha vilda djur som husdjur, att de vilda djuren får leva kvar i sin miljö och bara på avstånd beundras av oss människor. Nu är det inte bara du och jag och andra djurvänner som vill avskaffa djurplågeriet – nu lyssnar världen.

Hela vår organisation mobiliserar nu för vi märker att det är fler som vill lyssna på vad vi säger - Nu behöver vi dig mer än någonsin! Tillsammans kan vi förändra och förbättra för djuren.

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.