Samarbejde med Nestlé giver bedre dyrevelfærd

Samarbete med Nestlé ger bättre djurvälfärd

Nyheter

Ett viktigt steg för miljoner djur! I år har vi skrivit på ett globalt samarbetsavtal med Nestlé, ett av världens ledande varumärken inom livsmedel.

Avtalet ska utöka företagets kunskap om djurskydd som en avgörande del av deras strategi för ansvarsfullt företagande.

Främsta samarbetspartner inom djurvälfärd

Som främsta samarbetspartner för Nestlés arbete med djurvälfärd har vi sett till att deras nya standarder, riktlinjer och metoder säkerställer en hög nivå av djurvälfärd.

Som en följd av detta har Nestlé beslutat att införa högre standarder inom djurskydd. Företaget har gått ut med ett tillkännagivande i den prestigefyllda tidningen The New York Times: Nestlés steg för human behandling av djur och dess leverantörer.

Förbättringar för miljontals djur

Detta åtagande innebär bestående förbättringar för miljontals lantbruksdjur runt om i världen. De hundratusentals lantbruk som förser Nestlé med ägg, mejeriprodukter och kött måste uppfylla högre standarder för djurvälfärd. Läs hela artikeln här. Nedan följer ett utdrag:

"Nestlé, som är ett av världens största livsmedelsföretag, inför högre standarder inom djurvälfärden. De kommer att påverka 7 300 av dess leverantörer runt om i världen och i sin tur deras underleverantörer. Beslutet är ett viktigt åtagande för att förbättra livskvaliteten för djuren inom livsmedelsproduktionen och kommer sannolikt att påverka andra företag som antingen delar samma leverantörer eller tävlar med Nestlé […] Under dessa nya standarder kommer Nestlé inte köpa produkter som kommer från grisar där suggorna fixeras, kycklingar i oinredda burar, boskap som har blivit avhornade eller fått sina svansar kuperade utan bedövning och djur vars hälsa har försämrats av tillväxtläkemedel."

Hur väl leverantörerna kommer att följa de nya reglerna kommer att granskas av SGS som specialiserat sig på den här typen av uppföljning. World Animal Protection kommer att övervaka SGS arbete.

Läs mer om våra företagssamarbeten >>

Läs mer om vårt arbete för lantbruksdjur >>

Läs mer..