Rumänien: Glädje i vardagen för björnen Sami

Rumänien: Glädje i vardagen för björnen Sami

Blogg

Skrivet av

Björnar har kanske blivit den främsta symbolen för vårt arbete med vilda djur. Ett arbete som ger resultat.

Vi har medverkat till att få seden med dansbjörnar förbjuden i Turkiet, Grekland och Indien och befriat många björnar från hemska förhållanden i bland annat Rumänien. 

Flera av våra Animal Protectors har efterfrågat att få se mer av björnarnas vardag. Därför är vi glada att kunna visa dig denna fina film som vårt kontor i Storbritannien har tagit fram i samarbete med vår björnexpert Victor Watkins. Den visar den unga björnen Sami. Filmen är inte textad men så här berättar Victor:

"Sami var väldigt ung när han togs från sin mamma. Det är uppslitande för björnungar att inte få vara med sin mamma. Många reagerar på den stressen genom att suga på sina tassar. Det gör Sami ofta, men eftersom Sami nu har fått det bra på reservatet hoppas vi att han växer ifrån det." 

"Som ni kan se trivs Sami väldigt bra och njuter av livet. Det är underbart att se björnar så här lyckliga. Det här är vad friheten gör för en björn. En stor skillnad från hans tidigare liv, där han satt i en liten bur med rostiga galler och bara hade en liten pöl att dricka vatten från", avslutar Victor.

Utan Animal Protectors som du hade vi inte kunnat rädda Sami. Och vårt arbete för att rädda fler björnar från ett liv i lidande och misär fortsätter. Vi har nu över 80 björnar på reservatet i Rumänien.

Än en gång tack för att du som regelbunden givare gör detta möjligt! En björnkram från oss till dig.

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.