Åsnan Menwer

Palestina: Åsnan Menwer

Blogg

Skrivet av

Tack vare din generositet är åsnan Menwer här bara en av många hårt arbetande djur som kan få nödvändig behandling av sina sår och sjukdomar.

Animal Protectors som du gör det möjligt för den mobila veterinärkliniken som behandlar arbetande åsnor och hästar i Palestina, att nu komma till fler platser. Det handlar om tusentals djur som nu också kan få vår hjälp.

Ett hårt liv

Denna åttaåriga åsna, Menwer, hade fått skabb på huvudet, ryggen och benen. Han hade blivit smittad av en av hundarna i byn Wadi Al Sidr väster om Bethlehem. Antalet åsnor i det här området har stadigt minskat under de senaste decenniet. Vattenkällorna har sinat en efter en och både djur och människor måste ta sig längre och längre bort för att få tag på vatten.

En åsneägare i området sa: “Åsnorna är speciella för oss eftersom de, precis som vi människor, lever ett hårt liv här.” Den här delen av Palestina är relativt isolerad och därför är den hjälp som vår samarbetspartner Palestine Wildlife Society (PWLS) kan erbjuda i sin mobila veterinärkliniken oumbärlig.

menwer-incontext

Menwer fick behandling för sin skabb och vi hittade hunden så den också kunde få behandling. Åsneägaren fick medicin till sin åsna för att fortsätta behandlingen och den lokala PWLS-volontären kommer att följa upp så att Menwer blir helt återställd.

Tack vare dig kan tusentals åsnor, precis som Menwer, få behandling som annars vore omöjlig. Stort tack för att du är med och lättar deras börda.