Dyrene er hårdt ramt under orkanens hærgen i Costa Rica

Vi ska hjälpa 70 000 djur efter orkanen i Costa Rica

Nyheter

Vi ser till att 3 000 kor, grisar, hundar och katter som desperat behöver hjälp får mat. De närmaste dagarna ska vi hjälpa 70 000 djur.

Tusentals djur lider nöd efter att orkanen Otto har härjat i Costa Rica. Våldsamma regn, översvämningar, kraftiga vindar och jordskred har skapat kaos i landet. Särskilt landsbygden är hårt drabbad.

Många familjer i Costa Rica är beroende av sina kor, grisar och hönor och många har hundar och katter som sällskapsdjur.

Djuren riskerar att komma till skada eller drunkna av den kraftiga vinden och översvämningarna. De som överlever är mycket sårbara för sjukdomar, parasiter och bakterieinfektioner.

otto_3

Snabb insats för att rädda djuren

Orkanen Otto nådde Costa Rica den 24 november. Den 25 november ryckte vårt katastrofteam ut med nödhjälp till djuren.

Teamet har i första omgången gett mat till 1 500 kor, 300 grisar, 900 hundar och 200 katter i de hårt drabbade regionerna Upals och Bagaces. Båda områdena är förstörda av jordskred och störtfloder. Många hus har förlorat taket och omkring 40 hus är översvämmade upp till taket.

Vi samarbetar med myndigheter och offentliga institutioner om att erbjuda ännu mer hjälp till djur och deras ägare under de närmaste dagarna. Vårt mål är att hjälpa 70 000 djur under en kort tid.

otto_2

Djurs och människors liv hänger samman

”Djuren är många människors levebröd. Om djuren blir sjuka eller dör går det ut över deras ägare – särskilt på landsbygden där folk inte har så mycket pengar,” säger Juan Carlos Murillo, som är chef för vårt katastrofarbete.

Du kan stödja vårt arbete för katastrofdrabbade djur >> 

Djuren är många människors levebröd. Om djuren blir sjuka eller dör går det ut över deras ägare – särskilt på landsbygden där folk inte har så mycket pengar

Läs mer..