Civet babies at a market in Jakarta, Indonesia. Photographer Reference: Aaron Gekoski

The Body Shop stödjer vår kampanj mot handeln med vilda djur

Nyheter

The Body Shop är ett internationellt varumärke inom kosmetika, hudvård och parfym. Företaget har funnits i över 40 år och verkar för en bättre värld för människor, djur och miljö.

De är kända för sin affärsidé att sälja produkter som inte testats på djur, använder sig av återvinningsbara förpackningar samt gör stödjer fattiga producenter i tredje världen genom rättvisa inköp. De har ett eget program för rättvis handel, Community Trade.

Det är viktigt för The Body Shop att också arbeta till förmån för välgörenhet och stöttar därför olika projekt och kampanjer runt om i världen. En glädjande nyhet är att The Body Shop nu stödjer vårt pågående arbete för att stoppa den globala handeln med vilda djur. Kampanjen riktar sig mot världens ledare och kommande G20-mötet i november.  

Tigrar, björnar, elefanter, delfiner, ormar och många andra vilda djur lider enormt i den globala handeln. De är antingen fångade från naturen eller uppfödda i fångenskap och de hålls ofta på sätt som kan orsaka enorm stress och virus. World Animal Protection visar kopplingen mellan människors handel med vilda djur och uppmanar att inte köpa vilda djur som husdjur, stödja skadlig turistunderhållning med vilda djur och inte köpa eller använda medicin som innehåller produkter från vilda djur.

The Body Shop skriver:

”Det finns många anledningar att skydda världens vilda djur. The Body Shop Sverige och Danmark stödjer World Animal Protection i deras viktiga arbete med namninsamlingen End Wildlife Trade för att stoppa handeln med vilda djur. Det gör vi genom att använda våra plattformar och dela namninsamlingen med vårt engagerande nätverk i våra kanaler.”

Lina Dahl, kampanjansvarig för arbetet med vilda djur, säger:

”Vi är så glada och tacksamma över The Body Shops stöd! Det är ett stort internationellt företag med ett hållbarhetstänk som inkluderar djuren. Tack vare The Body Shops stöd kommer vi kunna sätta ytterligare press på G20, för att få till ett globalt förbud mot handeln med vilda djur – så att vi inte riskerar fler pandemier i framtiden.”

Skriv på vår namninsamling för att stoppa handeln med vilda djur, 

Skriv på

Läs mer..