Indonesien: Ett varmt adjö till BOS orangutanger

Indonesien: Ett varmt adjö till BOS orangutanger

Blogg

Skrivet av

Några av er Animal Protectors kanske kommer ihåg ett fantastiskt projekt som ni var med och finansierade för sju år sedan: orangutangreservatet Nyaru Menteng i Borneo.

Så här mot slutet av vårt sjuåriga samarbete kring reservatet, som drivs av Borneo Orangutan Survival Foundation (BOS), vill vi åter berätta om allt fantastiskt ni har gjort möjligt.

orangutanger-feb15

Du gav dem en livlina

När framtiden för de sjuka och skadade orangutangerna på reservatet hotades eftersom det saknades ekonomiska resurser, vände BOS sig till World Animal Protection (som då hette WSPA) och bad om hjälp. Tack vare ert trogna stöd kunde vi rycka in och rädda orangutangernas hem. Nu är reservatet på fötter igen och vårt stöd behövs inte längre på samma sätt.

Orangutangerna på Borneo lever under två stora hot. Dels palmoljeindustrins utbredning som urskillningslöst avverkar orangutangernas naturliga miljö. Dels den illegala handeln med exotiska husdjur. Reservatet är idag hem åt 508 orangutanger. Föräldralösa orangutangungar och utsatta vuxna orangutanger får specialvård och när de återhämtat sig tillräckligt återanpassas de till det fria och vilda livet där de egentligen hör hemma.

Ett sista adjö

James Sawyer, som är ansvarig för vårt program för djur i katastrofer, besökte nyligen reservatet. Han hade turen att få bevittna när åtta orangutanger återfördes till sin naturliga miljö.

“Burgrindarna gled upp en efter en och den underbara synen av orangutanger som tog klivet ut i friheten på ön, var hänförande. Den första tiden i frihet kommer orangutangerna att övervakas för säkerhets skull men detta är första steget mot den totala friheten.” berättar han.

Tack för att du skyddar deras framtid

Reservatet kan nu tack vare ert stöd fortsätta sin gärning för orangutangerna. Här kan skadade orangutanger och ensamma orangutangungar få livräddande hjälp. 

“Det slog mig hur annorlunda framtiden för dessa orangutanger hade varit om inte stödet från våra Animal Protectors hade funnits. Då hade vi inte kunnat hjälpa BOS när de bad om det.” säger James. 

 

Tack! Detta är verkligen något att vara stolt över.