PADI divers underwater - World Animal Protection - Sea Change

PADI hjälper djur i havet genom att engagera sig i arbetet mot spöknät

Nyheter

PADI, världens största utbildningsorganisation för sportdykare, har gått med i vårt initiativ för att få bort spöknät i haven.

Global Ghost Gear Initiative (GGGI) grundades av oss 2015, för att hitta lösningar på problemet med spöknät som trasslar in och dödar hundratusentals djur varje år. PADI kommer att uppmuntra miljontals dykare världen över att hjälpa till att minska mängden tappad och kvarlämnad fiskeutrustning. 

Vi är mycket stolta över att PADI vill bidra till vårt arbete med att rädda havets djur. Inom GGGI samarbetar vi för att minska, ta bort och återvinna spöknät – och hjälpa djuren som fastnar i det. 

Tillsammans räddar vi liv 

Nu när PADI gått med i GGGI kommer organisationen utbilda dykare i hur man dyker efter spöknät och sedan rapporterar in det. När spöknät väl upptäckts kan det tas bort, så att valar, sälar, sköldpaddor och fåglar slipper skadas eller dö av att fastna i det.

Vi ser till att dykarna får kunskapen och tekniken – med rätt träning kommer de på ett säkert sätt kunna ta bort spöknät från haven. Dykarna bildar tillsammans en global rörelse, bestående av miljontals ögon under vattnet, som kan hålla utkik efter dessa dödsfällor och därmed rädda havets djur.

Läs mer om vårt arbete mot spöknät i världshaven >>

PADI kommer att uppmuntra miljontals dykare världen över att hjälpa till att minska mängden tappad och kvarlämnad fiskeutrustning.

Läs mer..