Pressmeddelande: Svenska thailandsturister informeras om djurplågeri

Pressmeddelande: Svenska thailandsturister informeras om djurplågeri

Nyheter

Svenskar som turistar i Thailand kan via Facebook få djurskyddsorganisationen World Animal Protections information om djurplågeriet bakom många attraktioner med vilda djur.

Varje dag tas tusentals selfies med vilda djur i fångenskap, utan att fotografen är medveten om djurplågeriet bakom. Över en halv miljon djur lider på turistattraktioner runt om i världen och många av dem, främst elefanter, finns i Thailand. Genom så kallad geotaggning kan svenska turister nås på en radie av tre kilometer runt de skadliga anläggningarna.

2017 reste över 200 000 svenskar till Thailand, så det finns en stor grupp att nå. Förhoppningen är att en ökad medvetenhet gör att besöket på en sådan anläggning väljs bort till förmån för en djurvänlig attraktion, säger Julia Engqvist, kampanjansvarig på World Animal Protection Sverige.

_mg_5543

Fotograf/Källa: Tom Svensson, bevarandefotograf

Flera av World Animal Protections kontor, som Danmark, Kanada, Nederländerna och Thailand, deltar i kampanjen. Organisationen hoppas nå närmare en kvarts miljon möjliga turister i månaden.

Vi är medvetna om betydelsen av att informera flera gånger och att informationen når fram bättre om den ges flera gånger och i olika sammanhang. Särskilt när det verkligen går att göra skillnad för djuren på plats, säger Julia Engqvist.

Se filmen som turisterna får se

Här är landningssidan för mottagarna

Presskontakt World Animal Protection Sverige:

Lise-Lott Alsenius 

070-397 2133

lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se

 

Läs fler pressmeddelanden