Vanuatu: Hundratusentals djur är drabbade av orkanen Pam

Vanuatu: Hundratusentals djur är drabbade av orkanen Pam

Blogg

Skrivet av

I helgen drog en av de värsta orkanerna som drabbat Stilla Havet in över ö-nationen Vanuatu.

Tack vare det regelbundna stödet från dig och andra Animal Protectors är ett av World Animal Protections katastrofteam redan på väg för att hjälpa och skydda de djur som drabbats.

“När det i förra veckan stod klart att en storm av enorm styrka hotade området, skickade vi via radio och tidningar ut varningar och råd om hur djurägare kunde skydda sig och sina djur mot ovädret som var på väg. Vi vet sedan tidigare att råd på det här sättet kan betyda skillnaden på liv och död för både djurägare och deras djur, ” säger Scott Cantin, kommunikationsansvarig för vårt katastrofarbete.

“Nu när omfattningen av behovet från drabbade människor och djur står klart, gör vi de övriga internationella hjälporganisationerna sällskap och åker till katastrofområdet för att på plats hjälpa de drabbade.” fortsätter han. 

 

Det är tack vare ditt och andras kontinuerliga stöd som World Animal Protection kan ha en beredskap att agera på kort varsel. Vid katastrofer av det här slaget är tiden vår fiende och varje timme räknas. Men insatsen tär på våra reserver och vi ber, för en gångs skull i detta forum, om en extra gåva för att kunna bibehålla hjälpinsatsen tills faran är över.

Hjälp oss skydda de drabbade djuren i Vanuatu. Skicka ett SMS med:

ANIMAL 150 till 729 70 och skänk 150 kronor till hjälparbetet i Vanuatu. 

Eller 

ANIMAL 400 till 729 70 och skänk 400 kronor till hjälparbetet i Vanuatu.

Du kan också ge en gåva på vår hemsida:

https://bidra.worldanimalprotection.se/index.php/ge-ett-bidrag/djur-i-k…

Din gåva kommer att användas i arbetet för att hjälpa och skydda drabbade djur på Vanuatu. Om insamlade medel överstiger behovet används de för att återställa beredskapen för vårt katastrofarbete. Foto:  World Animal Protection / Nicky Kauatonga