En hundehvalp får hjælp under tyfonen Hagupit, Filippinerne

Tusentals djur fick hjälp under 2014

Nyheter

Tack vare våra generösa supportrar kunde vi under 2014 göra världen bättre för tusentals djur över hela världen. Läs om några av de framgångar vi hade under förra året.

Det är fruktansvärt att vara vittne till att djur lider. I gengäld är det fantastiskt när man kan vara med och ge djuren ett bättre liv. I filmen här nedanför kan du se några av de djur som vi tack vare ert stöd har kunnat hjälpa under 2014. Under filmen kan du läsa ett urval av våra framgångar under året som gick.

Bättre för björnar i Pakistan, Rumänien och Vietnam

Under 2014 räddade vi 11 björnar från brutal björnhets i Pakistan, där björnar binds fast och blir angripna av kamptränade hundar. Dessvärre avled björnarna Zorro, Luz, Zoe och Josee bara några månader efter att de räddats. Men de hann trots allt uppleva några trygga månader i Balkasarreservatet som vi finansierar. Här bor björnarna Taara, Lily, Fairy, Armel, Alba, Tero och Galax nu tryggt och lugnt tillsammans med reservatets andra björnar och får lära sig att leva ett riktigt härligt björnliv. Läs om de senaste fem björnarna som kommit till Balkasar.

I Rumänien räddade vi fyra björnar, som nu har ett gott liv i natursköna omgivningar i Zarnestireservatet. Eva, Terra och Pluto räddades från ett liv i små eländiga burar i nedslitna djurparker medan björnen Andi räddades från att bli skjuten när han stal mat från hotell och privata hem.Tusentals björnar lider på björngallafabriker i Asien. Vi arbetar oförtröttligt för att sätta stopp för denna fruktansvärda industri och 2014 kom vi ett steg närmare målet, när vi stoppade turismen till gallfarmer i Halong Bay i Vietnam.

Stopp för underhållning med vilda djur

Vår kampanj för att rädda vilda djur från att hamna i turistindustrin fick under 2014 uppbackning av berömdheter som Ricky Gervais och Sharon Osbourne, som delade vårt budskap om att tusentals vilda djur lider för att underhålla turister. Över 473 000 människor fick veta sanningen om hur elefanter misshandlas för att människor ska kunna rida på dem. 

Efter dialog med oss valde tre skandinaviska resebyråer - Apollo, Albatros Travel och Lotus Travel - att upphöra med utflykter som rör vilda djur i fångenskap.

Hundar skyddades mot massavlivningar

Vi vaccinerade över 190 000 hundar mot rabies 2014 och skyddade dem därmed mot massavlivning av rädsla för rabies. Vi vaccinerar hundar i en lång rad länder över hela världen och 2014 utökade vi vårt vaccinationsarbete till bland annat Kongo och Flores.

I Rumänien har vi varit rådgivare åt myndigheterna om hur de bäst kan hantera problemet med landets hemlösa hundar. Vi sponsrade dessutom en mobil klinik, som steriliserar och vaccinerar gatuhundar och vårdar sjuka och skadade djur.

Abdi Muhamadi Ali, Zanzibar, med 27 av familjens 28 hundar (en var redan vaccinerad). Alla 27 hundar fick sitt rabiesvaccin den 4 september 2014.

Djur i katastrofer fick hjälp

Under 2014 kunde vi fira 50-årsjubileum för vårt katastrofhjälpsarbete. Under året som gick gav vi akut hjälp till över 3,5 miljoner djur i 227 olika naturkatastrofer. Två av dem var tyfonen i Filippinerna och vulkanutbrottet i Kap Verde, där vi med snabba insatser kunde rädda flera tusen djur. 

En stor del av vårt katastrofhjälpsarbete är långsiktigt och har fokus på att återuppbygga samhällen och säkra dem mot framtida katastrofer. I Filippinerna har vi under förra året hjälpt djur och deras ägare att komma på fötter efter den våldsamma tyfonen i slutet av 2013 – och har passat på att samtidigt ge grisarna bättre välfärd.

Vi har inlett ett samarbete med Internationella Röda Korset om att inkludera djur i de praktiska lösningar som ska hjälpa människor som drabbas av katastrofer. Därmed har vi förberett samhällen på hur man kan förbereda sig inför katastrofer och samtidigt bevisat att det gör skillnad att även tänka på djuren.

Bättre förhållanden för grisar och hönor

Samarbeten med livsmedelsjättar kan förbättra villkoren för miljarder djur. Därför startade vi under 2014 ett samarbete med världens största livsmedelsproducent Nestlé och en av världens största exportör av gris och fågel, brasilianska BRF. Vi ska hjälpa dem att förbättra djurvälfärden bland deras producenter och leverantörer. 

Samarbetet har bland annat utmynnat i att Nestlé inte längre kommer att köpa produkter som kommer från burhöns, fixerade suggor, isolerade kalvar , avhornade boskap eller grisar som kuperats eller kastrerats utan bedövning. BRF har inlett en utfasning av fixerade dräktiga suggor bland alla sina leverantörer. Detta innebär stora steg framåt för miljoner lantbruksdjur. Nu går vi in i 2015 och mot nya framgångar för djuren. Tack för att du är med oss!

Läs mer om vårt arbete >>

Under 2014 kunde vi fira 50-årsjubileum för vårt arbete i katastrofer. Under året som gick gav vi akut hjälp till över 3,5 miljoner djur i 227 olika naturkatastrofer.

Läs mer..