Kinesiska läkemedelsföretaget YaoPharma lovar att skydda vilda djur

Nyheter

Det kinesiska läkemedelsföretaget Chongqing YaoPharmas har gjort ett åtagande för djurvänlig medicin. Det är tredje läkemedelsföretaget hittills som engagerat sig i vårt arbete för medicin som skyddar vilda djur -  och det första i år.

Vid ceremonin läste Tang Jinyun, miljöchef på YaoPharma, upp löftet, som innebär att YaoPharma kommer att sluta använda ingredienser från vilda djur. De kommer också att utbilda sina anställda om riskerna med att använda delar från vilda djur i medicin och hälsoprodukter.
  
Li Hongyi, vice VD för YaoPharma, säger:

"Som ett viktigt högteknologiskt företag inom läkemedelsindustrin uppmärksammar YaoPharma inte bara människors hälsa och välbefinnande, utan tar också socialt ansvar och engagerar sig för hållbarhet. Undertecknandet av denna utfästelse är ett viktigt bidrag till skyddet av vilda djur."

Evan Sun, som är ansvarig för vårt arbete för vilda djur i traditionell medicin säger:

Covid19-utbrottet är en påminnelse om de enorma riskerna för folkhälsan som följer på jakt, uppfödning, transport och användning av vilda djur. De är tillämpliga även för djuren som används i traditionell medicin. YaoPharma visar att företaget tar ansvar för att skydda vilda djur och är en viktig förebild för andra företag. "

I samarbete med PwC har vårt kontor i Kina utvecklat en företagsstrategi som ska skapa en bred företagsallians som förespråkar växtbaserade alternativ. Det sker genom att uppmuntra företag att vidta positiva åtgärder för att skydda vilda djur som grymt utnyttjas av den traditionella medicinindustrin.

"Traditionell medicin förespråkar en harmonisk samstämmighet mellan människan och naturen. Därför ska djur inte användas som ingredienser. Växtbaserad medicin är alltid grunden för traditionell medicin. Användningen av modern teknik för att hitta och utvinna effektiva ingredienser från växter är det som kommer att modernisera traditionell medicin, säger Lina Dahl, som är ansvarig för Sverigekontorets arbete med vilda djur.

Vi kräver att G20 stoppar den globala handeln med vilda djur. Vi vill få ett slut på lidandet för vilda djur och samtidigt skydda människor.

Skriv på nu

Läs mer..