Ursula Von der Leyen © European Union, 2023

Uppmana EU att hålla sitt löfte till djuren

Nyheter

EU-kommissionen har lovat att lägga fram ett lagförslag för bättre djurvälfärd. Tyvärr har vi ännu inte sett något konkret förslag – trots att kommissionens mandatperiod tar slut nästa år. Var med och påverka kommissionen så att den inte sviker miljontals djur och en stark folklig opinion.

Under sitt tal den 13 september om EU:s framtidsplaner, nämnde EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ingenting om tidigare löften att förbättra EU:s regelverk för djurvälfärd. Eurogroup for Animals, som World Animal Protection är medlem i, har därför skrivit ett kampanjmejl till henne. 

Roger Pettersson, generalsekreterare i World Animal Protection Sverige, säger:

”Under de närmaste veckorna kommer EU att fastställa inriktningen för arbetet under 2024. Så nu gäller det att vi samlar våra krafter för att få EU-kommissionen att tänka om och infria sitt löfte att en förbättring av djurens välfärd ska finnas med på agendan för arbetet under nästa år. Din röst är viktig: mejla till Ursula von der Leyen och be henne se till att djurens situation lyfts fram som en prioriterad fråga”.

Du kan skriva under och skicka mejlet här:

Mejl till Ursula von der Leyen

Starkt folkligt stöd

Det finns ett starkt folkligt stöd i EU för bättre förhållanden för djuren. Det visar två medborgarinitiativ som lämnats till EU-kommissionen de senaste åren. 

Över 1,4 miljoner medborgare i olika EU-länder hade 2021 skrivit under initiativet End the Cage Age för ett förbud mot burar i lantbruket. Medborgarinitiativet Fur Free Europe, för en avveckling av pälsindustrin i EU, stöddes av över 1,5 miljoner EU-medborgare när det lämnades till EU-kommissionen i våras.

Tillsammans kan vi skapa en djurvänligare värld

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. 

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection. 

Vi är mycket tacksamma för din hjälp. 

Ja, jag vill hjälpa djuren! 

Din röst är viktig: mejla till Ursula von der Leyen och be henne se till att djurens situation lyfts fram som en prioriterad fråga.

Läs mer..