Räddade myrslokar

Myrslokar får livsviktig hjälp

Nyheter

Tack för att du har varit med och gjort det möjligt för oss att hjälpa myrslokar i Brasilien efter de katastrofala bränderna. Våra insatser är helt beroende av stöd från människor som du.

Utbyggnaden av livsmedels­industrins djurfabriker är en viktig orsak till att Brasiliens skogar brinner och att många vilda djur hamnar i direkt livsfara. Tack vare våra generösa supportrar har vi nu kunnat genomföra en rad viktiga åtgärder för att hjälpa drabbade myrslokar:

  •  Föräldralösa myrsloksungar får veterinärvård och rehabilitering efter de svåra upplevelser de varit med om
  • De myrslokar som släppts tillbaka ut i det vilda har GPS-halsband så att de kan övervakas och få hjälp.
  • Hjälpcentret byggs ut så att ännu fler djur kan få hjälp
  • Ytterligare en veterinär, som heter Maria Helena, har anställts på centret
  • Veterinärer och organisationer i Brasilien kan förbereda sig bättre för årets skogsbrandssäsong tack vare en online-utbildning som vi har bidragit till. Tanken är att utbildningen ska öka antalet personer med bra kompetens att delta i räddningsaktionerna

Räddade myrslokar 

Cecilia, 9 månader 

Cecilia växer som förväntat för sin ålder. Hon trivs bra tillsammans med de anställda på centret, men anpassar sig också bra för att kunna klara sig i frihet. Hon hittar själv vatten och livnär sig bra på myror och termiter. 

Myrslok i det vilda

Fadinha, 10 månader  

Fadinha har en nära kontakt med djurskötarna och förstår väl olika ljud och rörelser. Hon har slutat att använda sin nallebjörn när hon vilar. Hon utforskar nyfiket sin inhägnad och trivs bra med växter och natur. 

Myrslok i det vilda

Joey, 8 månader 

Joey har blivit mer försiktig i sin relation till människor. Han visar allt fler naturliga myrsloksbeteenden. Ett exempel är när han vilar: han sover ofta mitt bland växterna med svansen över kroppen, så som en vild myrslok naturligt ligger för att hålla sig gömd i det vilda.

Förut vilade han inne i huset. Han är vaksam när människor närmar sig och försvarar sig väldigt bra när han känner sig hotad. Han har dock ännu inte anpassat sig till att äta myror, myrslokens typiska föda i naturen.

Myrslok i det vilda

Trovão, 1 år 

Trovão är mycket mindre än de andra myrslokarna på centret trots att han är en av de äldsta. Vi tror att han fick för lite näring tidigt i livet och därför inte utvecklades som han skulle. Han var undernärd när han kom till centret. Idag växer Trovão bra, äter med god aptit och visar allt fler naturliga beteenden.  

Myrslok i det vilda

Tamanduá Institute

Tack vare våra generösa supportrar har vi nu kunnat genomföra en rad viktiga åtgärder för att hjälpa drabbade myrslokar:

Läs mer..