A bear in a new enclosure at the Balkasar Bear Sanctuary

Du gör världen bättre för djur

Blogg

Skrivet av

Du har gjort så mycket för att göra världen bättre för djur i dessa prövande och svåra Corona-tider. Tack för din entusiasm, vänlighet och stöd. Vi tänkte att du skulle vilja träffa några av de tusentals djur vars liv du har förändrat till det bättre under året som gått.

​Australien  

Tack för att du hjälpte Flame, en svårt skadad och traumatiserad föräldralös känguru, att leva vild och fri igen. I början av året drabbades hon av de fruktansvärda bränderna som ödelade många delstater i Austalien och dödade mer än en miljard djur.

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: Aussie Mobile Vets 

Flame fick fruktansvärda brännskador på tassarna och fördes till en mobil klinik i New South Wales i januari. Tack och lov kunde veterinärer behandla hennes skador med den medicin som dina gåvor gjorde möjliga. Efter fyra månaders återhämtning och rehabilitering släpptes Flame tillbaka ut i det vilda, i vackra Wandandian på New South Wales kust, där hon mår bra.

Elefanten Nam Sook i Thailand   

Efter att Coronapandemin stoppade turismen i Thailand, hade ägarna till den elefantvänliga parken Tree Tops svårt att ha råd med mat till sina elefanter och betala sina skötare (mahouter). Dina gåvor hjälper oss att ge dem livsviktigt stöd.

Sjuttioåriga Nam Sook är bara en av de sju Tree Tops-elefanterna du hjälper genom att ge mat. Hon får den speciella dieten och omvårdnad hon behöver för att kunna hantera sina ålders- och hälsoproblem, orsakade av hennes många år i skogsindustrin. Genom din generositet har vi stöttat 12 elefantvänliga parker, som Tree Tops, att ta hand om sina djur och betala sina mahouter under dessa svåra månader. 

 

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: Tree Tops  

I Rumänien fick björnen Roxana hjälp  

Träffa 15-åriga björnen Roxana. Genom ditt stöd av det rumänska björnreservatet, som drivs av vår samarbetsorganisation Millions of Friends (AMP), återhämtar hon sig från 13 fruktansvärda år instängd i en djurpark. Roxana anlände till reservatet skadad och svårt traumatiserad, orsakat  av många år i fångenskap i en liten inhägnad och attacker från andra björnar. Men i år har hon verkligen börjat må bättre.

Hon får långsamt självförtroende, trampar inte så mycket i cirklar eller slår huvudet mot staketet, säger AMP:s verksamhetschef Paula Ciatlos.

Tyvärr var reservatet tvunget att stänga för besökare i mars på grund av corona. De förlorade då sin huvudsakliga inkomstkälla. Men din generositet säkerställer att AMP kan ge Roxana och de andra 106 björnarna som bor här den allra bästa vården. 

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: AMP  

Pakistan     

De 67 björnarna på Balkasar björnreservat mår toppen tack vare ditt stöd. Och vår samarbetsorganisation, Bioresource Research Center (BRC), som driver Balkasar, är särskilt nöjd med Sanams framsteg. Sanam är en björn som uthärdat fruktansvärd grymhet.

Det har tagit nästan två år av expertvård och veterinärbehandling för henne att helt återhämta sig från svåra mentala och fysiska skador, men nu kan hon äntligen njuta av livet. Hon springer glatt genom området och känner solen och vinden i sitt ansikte. Hon busar, leker och vilar med de andra björnarna. Hon tycker om att bada i poolen och äta de vilda bären, säger BRC: s zoolog Madeeha Manzoor.

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Foto: BRC  

Indien  

När svåra översvämningar i juli drabbade mer än 33 distrikt i Assam, kunde 20 000 djur räddas från lidande tack vare dina gåvor till mobila veterinärkliniker.  Ett av djuren är Dhan. Den nio månader gamla geten fördes till en klinik i Duttakuchi, en by i Barpeta-distriktet, av hans oroliga äldre ägare Khargeswar. Han rapporterade att Dhan inte kunde äta och hade problem att stå upp.

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Efter noggrann undersökning fick han diagnosen anemi och  vital behandling som räddade hans liv. En glad Khargeswar förklarar att om Dhans dött skulle han fått stora svårigheter att försörja sig och sin fru som lever med funktionsnedsättning. Han sa att de är helt beroende av sina få djur - två nötkreatur, fem ankor och två andra getter - för att försörja sig. 

Costa Rica   

Under lockdown i Costa Rica var åtta månader gamla Gordo och hans ägare mycket glada över att få mat, som din generositet möjliggjorde. Leveranserna av matdonationer i juni var en del av vårt initiativ i landet för att hjälpa hårt pressade ägare att mata sina djur och förhindra att djuren övergavs.

Den ekonomiska krisen ledde till att många människor sparkades från sina jobb, vilket skapade ökad ekonomisk sårbarhet för familjen och deras husdjur. Vi samarbetade med samhällena för att leverera matpåsar till ägare som verkligen behövde det, berättar min kollega Melania Gamboa.1 400 djur fick mat tack vare dig. 

En hund i Costa Rica får mat under coronapandemin

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.