Konstutställning med fokus på djur

Konstutställning med fokus på djur

Nyheter

Tina Lundgren ställer ut konst i samarbete med World Animal Protection. Tina Lundgren, konstnär verksam i skånska Yngsjö, älskar djur och målar dem väldigt gärna. Nu ställer hon ut på Galleri Svea i Stockholm. 

Mitt engagemang för djur har alltid funnits. Från barndomens hundar, katter och fåglar, via ungdomens ökenråttor och fler katter, till dagens hundar. Jag är helt enkelt sådan som aldrig kan låta bli att prata med djuren som jag möter - vilda som tama. Stora som små. Jag vill se i deras ögon att de inte är rädda. Att de kan lita på mig.  

Hon fortsätter:  

Det som verkligen gör mig ledsen är bilderna av plågade djurs blickar där man kan utläsa hur svikna de har blivit. Där glädjen har släckts och hur deras tillit till oss människor har krossats. Det gör ont! Våra tama djur är inga accessoarer som ska förstärka vår image. De är familjemedlemmar vi ska vårda och värna om! Våra bästa kompisar! 

 Själv har hon en hund som betyder enormt mycket för henne. Det är Dinu, som är en Stabijhoun. Med djurengagemanget följer ett miljöengagemang. Det har lett till ett annat angeläget projekt: 

Jag lär unga att göra konst av skräp tillsammans med en miljöpedagog. Det är otroligt givande att lära dem hur avfall kan bli något vackert, samtidigt som det skapar en vilja att ha hand om vår jord. 

Konstutställning med fokus på djur

Tina Lundgren följer flera olika organisationer som jobbar för djur men valde World Animal Protection att samarbeta med för denna utställning. Hon kommer att dela ut informationsmaterial om arbetet för världens djur och även måla en tavla som blir ett särtryck speciellt för supportrarna.  

Jag vill dela mitt djurengagemang med så många som möjligt, hälsar hon. 

Mer om Tinas konst 

Läs mer..