Rumänien: Björnen Anca finner sig väl till rätta i reservatet

Rumänien: Björnen Anca finner sig väl till rätta i reservatet

Blogg

Skrivet av

Nyligen kunde vi berätta om björnen Anca, som räddades efter att ha suttit i en liten bur i 20 år i en rumänsk djurpark.

Det visar sig att hon finner sig väldigt väl till rätta i de natursköna omgivningarna.

Ancas syster Ina räddades 2014 av vår samarbetsorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) men tvingades lämna kvar Inas syster Anca i djurparken. Sedan dess har AMP kämpat oförtröttligt för att också rädda Anca. De lyckades med detta i april i år

Den 23 april i år kunde AMP hämta henne och köra henne till björnreservatet. Första natten fick hon tillbringa i buren för att vänja sig vid nya miljön men släpptes sedan ut i karantänområdet där hon snabbt fann sig till rätta. Därför kunde hon ganska snart få komma ut till en stor inhägnad.

img_4567

"Hon njuter av tillvaron och verkar särskilt uppskatta att kunna sniffa runt och att äta av gräset och andra växter. Hon ser ut att må utmärkt. Dock är hon fortfarande lite orolig när de andra björnarna kommer nära. Då brukar hon fly in i skogen. Men det kan säkert ändra sig i framtiden, hon har ju inte varit så längre på reservatet och det är en stor omställning efter alla år i fångenskap", säger vår björnexpert Victor Watkins, som även tagit bilder på Anca i hennes nya miljö.

Det är genom Animal Protectors som du som kan vi fortsätta vårt arbete för att befria björnar och ge dem ett gott liv i reservat. Det kan vi aldrig tacka dig tillräckligt för.

Läs mer om vårt arbete för att rädda björnar i fångenskap >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.

Foto: Victor Watkins