tiger at tiger temple - World Animal Protection - Wildlife. Not entertainers

Oron växer när “nya Tigertemplet” byggs och kan öppna inom kort

Nyheter

Vi är ytterst bekymrade över att se att byggandet av det nya Tigertemplet går framåt. Foton tagna i veckan visar hur trånga, gammalmodiga burar byggs och oron växer för att anläggningen kan öppna inom några veckor. Detta måste stoppas!

Vilda djur hör hemma i naturen

Vi uppmanar Thailands regering att skydda tigrar och inte ge tillstånd till denna nya anläggning i Kanchanaburi, Thailand, att öppna.

Skriv under namninsamlingen >>

Vi oroar oss över att tigrar som hamnar här kommer att vara fast i ett liv av ändlöst lidande för att möta efterfrågan på grymma turistshower och selfies.   

Över 150 000 supportrar har skrivit på vår namninsamling och uppmanar de thailändska myndigheterna att stoppa anläggningen. Antalet underskrifter stiger snabbt och visar hur starkt allmänheten känner. 

‘Otillräckliga’ utrymmen för tigrar

Dr Jan Schmidt-Burbach, vår expert på vilda djur, säger: "Byggandet av den nya tigeranläggningen har kommit långt. Vi oroar oss över att det gammaldags 'rader med burar' är ytterst otillräckliga utrymmen för tigrar”.

”Vi fruktar att behandlingen av tigrar i denna nya anläggning inte kommer att skilja sig från hur det var på det gamla Tigertemplet, som var inblandat i djurplågeri och illegal handel med vilda djur. Det är därför vi uppmanar DNP, den ansvariga thailändska myndigheten, att inte tillåta att den nya anläggningen får öppna."

1018802

En av de halvfärdiga byggnaderna på platsen för den nya anläggningen i thailändska provinsen Kanchanaburi.

Tillfälligt tillstånd

Tigertemplet undersöktes av polis och stängdes förra året efter påståenden om illegal uppfödning och handel med vilda djur och deras kroppsdelar. Saken undersöks fortfarande.  

Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. har ett tillfälligt tillstånd som överförts från den gamla Tigertempel-anläggningen. Om 11 ytterligare krav tillgodoses kan den få permanent tillstånd.

Dr Schmidt-Burbach tillägger: "Med den nya anläggningen på gång känns det som att tillståndet är ett fullbordat faktum. Vi får inte glömma bort orsakerna till att Tigertemplet stängdes. Risken är överhängande att dessa tigrar hamnar i illegal handel, avlas för att tjäna pengar och utsätts för mer ofattbar grymhet."

1018806

Närbild på burar som troligtvis kommer användas för att hålla tigrar

Tydlig koppling till tidigare grym anläggning

DNP har uttalat sig offentligt om denna nya anläggning och hävdar att projektet är öppet och har fastställt följande:

  • djurparkstillståndet beviljades på legala grunder och tillåter Golden Tiger Co. Ltd att bygga en anläggning
  • när anläggningen är färdigbyggd och företaget lever upp till 11 särskilda villkor, kan Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. skaffa tigrar till attraktionen
  • Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. har ingen koppling till det förra Tigertemplet.

Vi tillbakavisar det sista påståendet. Där finns tydliga kopplingar som borde oroa regeringen eftersom Tiger Temple Co Ltd. och Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. är samma juridiska person oavsett namnbyte, chef eller aktieägare.

Uppgifter som erhållits från bolagsregistret visar att tredje februari i år bytte Tiger Temple Co Ltd. namn till Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd., och behöll samma registreringsnummer och djurparkstillstånd som DNP utfärdade förra året.

Vi uppmanar Thailands myndigheter att ta en närmare titt och stå på vår sida för att skydda tigrar från lidande. Om du ännu inte skrivit på vår insamling, gör det gärna nu.

Skriv under här >>

Vi fruktar att behandlingen av tigrar i denna nya anläggning inte kommer att skilja sig från hur det var på det gamla Tigertemplet, som var inblandat i djurplågeri och illegal handel med vilda djur. - Dr Jan Schmidt-Burbach, vår expert på vilda djur

Läs mer..