Goda nyheter från Hanoi: Björn räddad från gallindustrin

Goda nyheter från Hanoi: Björn räddad från gallindustrin

Blogg

Skrivet av

Tack vare de regelbundna gåvor som du och andra Animal Protectors ger varje månad, kunde de lokala myndigheterna i Vietnam konfiskera en björnhona från en gallfabrik i Hanoi.

Det skedde under en razzia på fabriken, tillsammans med vår vietnamesiska samarbetsorganisation Education for Nature Vietnam (ENV). Den räddade björnhonan är en av fem björnar som befriats från de hemska burarna på gallfabriker i Vietnam i år – tack vare våra mikrochip.

Saknat mikrochip blev björnens räddning

Sedan 2005 har det varit olagligt att tappa galla från levande björnar i Vietnam. Det är också förbjudet att fånga in nya björnar från naturen eller avla på de björnar som fortfarande lever i fångenskap. Men det sker tyvärr fortfarande i det fördolda på några platser. Därför har vi, med hjälp av stödet från dig och andra Animal Protectors, kunnat bistå myndigheterna med att mikrochippa alla björnar i fångenskap, så att de kan övervakas.

apblog-okt16-intext-1

Den räddade björnhonan hade inget mikrochip. Det tyder på att hon kommit till fabriken på illegal väg och hon kunde därför konfiskeras. Nu har hon fått ett nytt liv på Hanoi Wildlife Rescue Center.

Tusentals björnar lider för sin galla

Den räddade björnhonan har gått igenom ett ofattbart lidande. Hon levde i en liten smutsig bur, där hon satt direkt på det hårda betonggolvet och aldrig fick se solljus. Nu får hon istället leva resten av sitt liv i trygghet, fri från stress och smärta.

Ditt regelbundna stöd gör det möjligt! Stort tack!

Läs mer om vårt arbete för att stoppa lidandet för björnar i gallfabriker >>

Skriv till oss om du har frågor om ditt månadsgivande, vill ändra adress eller annat.