Two bears at BRC's Balkasar Sanctuary in Pakistan, which is part funded by World Animal Protection

Ny lag skyddar björnar i Pakistan

Nyheter

Ett stort steg har tagits när Sindh, en av fyra provinser i Pakistan, nu förbjuder användningen av björnar för underhållning. Det innebär att det blir olagligt att använda björnar i björnhets, som dansbjörnar, för tiggeri och i cirkusar.

Den nya lagen kommer efter att vi i flera år kämpat för att få ett förbud i hela Pakistan mot att äga vilda björnar.

Lagen sänder stark signal

Emily Reeves, programchef på World Animal Protection i Asien-Stillahavsområdet, säger:

"Denna nya lag sänder ett tydligt meddelande om att dagen då man utnyttjar björnar på hänsynslösa sätt, till exempel som dansbjörnar, är räknade. Vi gratulerar provinsregeringen i Sindh till att ha tagit ett steg i rätt riktning för att skydda björnarna och vi hoppas att övriga provinser följer efter för att få fram ett nationellt förbud. Att använda björnar som underhållning är inte bara grymt utan hotar även att på sikt utrota dem. Det här underlättar vår strävan att hålla björnar i det fria, där de hör hemma."

Razzior och arresteringar

De senaste 12 månaderna har lokala myndigheter och polisen i samarbete med vår lokala partnerorganisation, Bioresource Research Centre (BRC), slagit till hårt när björnhets har anordnas. De har konfiskerat åtskilliga björnar och arresterat björnägare och arrangörer. Dagen då vi kan lägga Pakistan till listan över länder som inte längre tvingar björnar att underhålla människor kommer allt närmare.

Läs mer om vårt arbete för björnar >>

Dagen då vi kan lägga Pakistan till listan över länder som inte längre tvingar björnar att underhålla människor kommer allt närmare.

Läs mer..