Australisk veterinär får svenskt djurskyddspris

Pressmeddelande: Australisk veterinär får svenskt djurskyddspris

Nyheter

Onsdagen den 24 april får den australiska veterinären Lynn Simpson ett djurskyddspris i Stockholm för sitt arbete för att stoppa de långa djurtransporterna mellan Australien och Mellanöstern.

Det är djurskyddsorganisationerna Compassion In World Farming (CiWF) Sverige och Svenska Djurskyddsföreningen som har beslutat att ge djurskyddspriset till Lynn Simpson.

Hon får priset för sitt rakryggade och orädda arbete med att stoppa de långväga sjötransporterna av får från Australien till främst Mellanöstern. Dessa transporter orsakar stort lidande för djuren och ull från fåren förser bland annat Sverige med många produkter. Hon har visat prov på mod, en genomtänkt strategi för att förbättra för djuren och stort civilkurage. säger Katarina Lingehag-Ekholm på Compassion in World Farming Sverige.

Simpson var ansvarig veterinär på 57 resor och hon dokumenterade löpande djurskyddsproblem och dödlighet, i en omfattande rapport till de australiska myndigheterna. Hon yrkade på ett stort antal förbättringar för djuren och drev - utifrån sin erfarenhet från resorna – budskapet att Australien bör slakta djuren lokalt och frakta köttet istället. Rapporten väckte mycket debatt på det australiska jordbruksdepartementet och läckte så småningom till media, vilket gjorde att Lynn Simpson blev uppsagd.Lynn Simpson kommer under sitt besök i Sverige att tala för riksdagens djurskyddsforum och hålla en offentlig föreläsning om sina erfarenheter i samband med prisutdelningen. Arrangemangen är ett samarbete mellan CiWF, Svenska Djurskyddsföreningen och World Animal Protection Sverige.

Mer om Lynn Simpsons arbete här 

Varmt välkommen till prisutdelning och Lynn Simpsons föreläsning 

St:a Clara, Klarabergsviadukten 90, Stockholm kl 18.00-19.30 ca.

Önskas egen intervju med Lynn Simpson går det bra att boka tid genom Katarina Lingehag-Ekholm på 073-447 35 28

Presskontakt World Animal Protection Sverige:

Lise-Lott Alsenius

070-397 2133

lise-lottalsenius@worldanimalprotection.se

Läs fler pressmeddelanden