Godt nyt: Tre bjørne reddet i Pakistan

Goda nyheter: Tre björnar räddade i Pakistan

Nyheter

Ett nytt liv väntar björnarna Daara, Dovita och Leena. De kommer inte längre att tvingas underhålla en publik under stort lidande. Istället får de ett tryggt björnliv i reservatet som vi finansierar.

Oktober var en lycklig månad för Daara, Dorita och Leena – då blev nämligen dessa tre björnar räddade av vår pakistanska samarbetsorganisation Bioresource Research Centre (BRC).

Alla tre björnarna har använts både som dansbjörnar där de har misshandlats för att få dem att "dansa" för publik och i björnhets där kamptränade hundar attackerar en fastbunden björn. 

Ny försörjning för björnarnas ägare 

BRC har länge varit i dialog med Daara, Dorita och Leenas tidigare ägare för att få dem att ge upp björnarna till reservatet som vi finansierar. BRC hjälper ägarna att starta en egen liten butik, så att de fortfarande kan försörja sina familjer. På så sätt undviker vi att de tar nya björnar som tvingas att dansa eller slåss med hundar att underhålla en betalande publik. 

Daara, Dorita och Leena 

Daara är en 7 år gammal björnhanne vars namn betyder "modig". Han har många djupa ärr runt näsan, där hundarnas tänder och klor har gett honom blodiga sår i striderna. Daara är en social björn som redan har funnit sig till rätta i reservatets karantänområde. 

Dorita betyder "gåva." Hon är en 6-årig björnhona, och trots allt lidande som hon har gått igenom är hon glad och vid god hälsa. Hon älskar äpplen och bröd, som hon får en hel del av i karantänområdet. 

Leena är en vänlig björnhona, 5 år gammal. Hennes ägare har sett till att hålla henne frisk och sund, till skillnad från många andra björnar som används i björnhets. Hennes glänsande päls gav henne namnet Leena, som betyder "våt äng". 

Äntligen frihet! 

De tre björnarna måste vara några veckor i karantänområdet innan de släpps ut till de andra björnarna i reservatet. Här kan de leva tryggt och skyddade resten av sitt liv i vackra omgivningar. Efter år av misshandel kan de inte längre klara sig själva i naturen, men i reservatet kan de följa sina naturliga instinkter och leva ett gott björnliv, precis som björnen Pooh på bilderna, som räddades i slutet av 2014.

poohincontext

Läs mer om vårt arbete med att stoppa björnhets >>

Läs mer..