Vi hjälper översvämningarnas offer i södra Thailand

Vi hjälper översvämningarnas offer i södra Thailand

Nyheter

Vårt katastrofhjälpsteam som är baserat i Bangkok har varit upptagna med att hjälpa djur efter översvämningarna i den södra provinsen Phattalung.

Phattalung är bland de hårdast drabbade provinserna. Boskapsägare har hjälplöst fått se på när kycklingar har drunknat och vattenbufflar, kor och getter har tvingats upp på högre belägna vägar, som krymper allt eftersom regnet fortsätter ösa ner.

Vårt team med thailändska veterinärer har funnits på plats och gett näringsrik mat, kosttillskott och mineraler för att hålla djuren så friska som det bara går i ett läge där deras mat spolats bort eller hamnat under vatten. De har också gett veterinärvård till de djur som haft behov av det.

img_0689

Vi mötte familjen Samphanmitr, som har förlorat många kycklingar under översvämningen och vars kor strandsatts av de stigande vattenmassorna. Familjen är helt beroende av sina kycklingar för att få ägg och deras boskap säljs för att ge en inkomst. VI gick igenom deras djur och gav dem mineraler och visade deras ägare hur man kan lägga ensilage till deras vanliga foder för att dryga ut det.

I närheten av dem fanns en man som var så upptagen att han inte hann säga sitt namn. Han försökte hålla sin buffel lugn och uppskattade verkligen att vi gav den vitaminer för att stärka dess hälsa under dessa stressande omständigheter.

img_81334

Hans buffel stod på en bro eftersom vattnet nådde för högt för den att kunna nå det bästa vattengräset. Vi var glada att kunna hjälpa den liksom 34 000 andra bufflar och kor. Genom att lära ut ensilagetekniken beräknar vi att ytterligare 45 000 djur kan få nytta av tekniken på lång sikt.

Det kraftiga regnet fortsätter i södra Thailand, och vi finns på plats för att hjälpa djuren.

Hjälp vårt globala katastrofhjälpsteam att fortsätta sitt arbete - ge en gåva idag >>

Du kan också SMS:a "Skydda Djuren" till 72970, så skänker du 150 kr till vårt arbete för djur drabbade av katastrofer. Eller swisha valfri summa till 9001744, skriv då "Katastrof" som meddelande. 

Läs mer om vårt arbete för katastrofdrabbade djur >>

Boskapsägare har hjälplöst fått se på när kycklingar har drunknat och vattenbufflar, kor och getter har tvingats upp på högre belägna vägar, som krymper allt eftersom regnet fortsätter ösa ner.

Läs mer..