Olifanten in een olifantenopvang

Du matar hungriga elefanter i Thailand 

Nyheter

När turismen stannade av på grund av coronakrisen fick många elefantvänliga reservat i Asien svårt att ta hand om sina elefanter. Men med din hjälp har vi försett reservaten med mat och veterinärvård. 

Vår önskan för de många turistelefanter som för närvarande jobbar i vårt område är en omställning från turism till mer elefantvänliga modeller, där elefanterna kan stanna närmare hemmet och tillbringa mer tid i skogen." 

Elefantvänliga reservat gör det möjligt för turister att titta på elefanter som äter, betar och umgås med varandra på sina egna villkor, utan direkt interaktion med människor. Men genom coronapandemin har turismen i Thailand sjunkit och den minskade inkomsten för dessa reservat hotar elefanternas välmående. 

Men tack vare din hjälp kan nu elefanter som hotas av svält få mat och veterinärvård.  

Vi har fått uppdateringar från några av de reservat som din gåva har hjälpt. Läs vidare för att se hur gåvan rån människor som du har gjort en skillnad för både elefanter och anställda. 

The team at BEES (Burm and Emily

Teamet fixar mat till elefanterna på BEES. Foto: Burm and Emily's Elephant Sanctuary 

Kindred Spirit Elephant Sanctuary (KSES), Thailand 

Din gåva köpte mat som elefanterna tycker om. Det kom även in gåvor för att hjälpa mahouter (elefantskötare) under denna svåra tid. 

De hade en medicinsk nödsituation med sin elefant Gen Thong, där han hade en blockering i tarmen och skickades till sjukhuset i Lampang. Tack och lov löste det sig och han återhämtade sig snabbt. Efter bara tre nätter skickades han hem och är nu tillbaka i parkens skog med sin bror Dodo. 

Personalen på Kindred säger:

"Utan detta stöd skulle vi verkligen haft det svårt. Vi har många önskningar inför framtiden, som att kunna ta in fler elefanter när denna kris är över. Vår önskan för de många turistelefanter som för närvarande jobbar i vårt område är en omställning från turism till mer elefantvänliga modeller, där elefanterna kan stanna närmare hemmet och tillbringa mer tid i skogen." 

Elephants eating at BLES (Boon Lott’s Elephant Sanctuary)

“Gossip Girls” på BLES. Foto: BLES 

Mahout Elephant Foundation (MEF), Thailand 

Situationen är svår eftersom de inte har några betalande besökare och då ingen inkomst för att ta hand om elefanterna. Reservatet erbjuder besökarna endast observationer, där turister kan observera de ostörda elefanterna från ett respektfullt avstånd och uppleva dessa djur som lever fritt. 

Personalen vid Mahout Elephant Foundation säger:

"De generösa gåvorna från World Animal Protections supportrar har varit avgörande för att vi kan fortsätta att stödja våra mahouts. De arbetar otroligt hårt varje dag för att säkerställa att elefanterna har det bästa livet som är möjligt att leva djupt inne i den här vackra skogen. " 

Elephant with his mahout at Kindred Spirit Elephant Sanctuary

Gen Thong tillbaka i skogen efter en kort medicinsk nödsituation. Foto: Kindred Spirit Elephant Sanctuary 

Burm and Emily’s Elephant Sanctuary, Thailand 

A massive financial strain was also felt at Burm and Emily’s Elephant Sanctuary. With no income from tourism, managers were almost forced to cut mahout wages for the venue to survive. Thanks to people like you, that was not necessary. The mahouts described what protecting their livelihood means to them. 

En svår ekonomisk situation drabbade även Burm och Emily's Elephant Sanctuary. Utan intäkter från turism tvingades cheferna nästan att sänka mahout-lönerna för att reservatet skulle överleva. Tack vare människor som du var det inte nödvändigt. Mahouterna beskriver vad stödet betyder för dem. 

"Denna finansiering innebär att vi fortsätter att få en lön så att vi kan försörja våra familjer och hjälpa till att hålla våra elefanter lyckliga och friska. Utan stöd skulle reservatet behöva sänka våra löner och det skulle ha gjort det mycket svårt för oss att försörja våra familjer." 

Elephant eating at Burm and Emily

Mae Kam med sin buffé. Foto: Burm and Emily's Elephant Sanctuary 

Emily McWilliam, medgrundare och chef för parken planerar att ge fler elefanter ett nytt liv fritt från lidande, när dessa svåra tider är över. 

Emily säger:

"Vi måste klara oss igenom dessa utmanande tider så att vi kan fortsätta att ge elefanter ett tryggt och naturligt hem, få fler elefanter i pension, fortsätta stödja samhället och göra en positiv skillnad." 

Emily berättar att deras elefanter är glada, friska och fortsätter att frodas i sin naturliga omgivning. En elefant, Thong Dee, skadade sin svans, men har tack och lov återhämtat sig fullständigt. 

Även om personalen har haft svåra tider har dessa bekymmer inte delats av elefanterna. I stället har två busiga invånare, Mae Kam och Mae Dok, varit upptagna med att försöka äta sina mahouters mellanmål. 

Han kanske bara pausar för en uppfriskande dryck och lite frukt, men om elefanterna känner lukten av sötma kommer de artigt för att be honom dela med sig. Se den bedårande tjuven i full fart nedan. 

Mae Kam and Mae Dok asking head mahout Aner for HIS fruit lunch

Elefant som sträcker sig efter en mahouts dryck. Foto: Burm and Emily's Elephant Sanctuary 

Tack vare dig kan dessa elefanter fortsätta att leva i skogen, umgås och utforska sin naturliga miljö - precis som elefanter borde göra. 

Om du vill se elefanter kan du göra det i naturen eller på elefantvänliga reservat. Läs vår elefantvänliga guide för att se till att du undviker grymhet mot djuren på semester. 

Vill du se hur elefanterna har det där? Här kan du få en virtuell tur. 

Hjälp oss att stoppa handeln med vilda djur

Utnyttjandet av elefanter i fångenskap inom turismen är bara en del av den grymma globala handeln med vilda djur, som orsakar lidande för miljoner djur, skadar människors hälsa genom risk för pandemier och skadar våra ömtåliga ekosystem.

Vi uppmanar ledarna på G20-mötet att förbjuda handeln med vilda djur över hela världen. Den globala coronakrisen har brutalt visat att de vilda djuren bör vara kvar i det vilda – något som vi kämpat för under decennier.

Skriv på nu

Läs mer..