Framgångar mot elefantridning firades på Djurens dag

Framgångar för elefanter firades på Djurens dag

Nyheter

Några dagar innan Djurens dag kom beskedet – att Ving och Fritidsresor följer efter Apollo och tar bort all elefantridning ur sitt utbud. Därmed har alla de tre ledande charterarrangörerna i Sverige och Norden visat sitt stöd för vårt arbete och för att elefanter ska skyddas.

Denna framgång firades på Djurens dag 4 oktober, samtidigt som vi runt om i världen satte extra ljus på elefanternas situation.

”Vi är så glada över alla researrangörer som förstår grymheten bakom elefantridning och slutar erbjuda och marknadsföra det till sina gäster. Världen över är det närmare 90 researrangörer som hittills blivit elefantvänliga tillsammans med oss. Tillsammans kan vi se till att grymma elefantutflykter snart tillhör historien”, säger Elisabeth Tjärnström, sakkunnig och programansvarig på World Animal Protection Sverige.

Stort genomslag i media

Media har rapporterat mycket om att charterarrangörerna slutar med elefantridning. Ett inslag i Sveriges Radios Ekot  fick närmare 8 000 rekommendationer via Facebook. Senare intervjuade populära radioprogrammet P4 Extra Elisabeth Tjärnström om elefantridningens baksida. Sedan tog även Travel Report Allas, ExpressenAmelia, Nyheter 24, MSN och resetidningen Vagabond upp den goda nyheten.

Framgångar globalt

Runt om i världen har hittills över hundratusen djurvänner visat sitt stöd för att ännu fler researrangörer ska följa efter och ta bort elefantridning och shower från sitt program.

”Det vi ser nu är ett historiskt skifte och de första stegen mot en mer djurvänlig turism som låter vilda djur få stanna i det vilda där de hör hemma. Både resenärer och researrangörer blir mer och mer medvetna. Men vi är inte framme än och behöver din hjälp för att få resten av resebranschen att följa efter,” fortsätter Elisabeth Tjärnström, sakkunnig och programansvarig på World Animal Protection Sverige.

Skicka en hälsning till researrangörerna som ännu inte tagit ställning mot elefantunderhållning.

Världen över är det närmare 90 researrangörer som hittills blivit elefantvänliga tillsammans med oss. Tillsammans kan vi se till att grymma elefantutflykter snart tillhör historien.

Läs mer..