World Animal Protection Sverige blev årets insamlingsorganisation

World Animal Protection Sverige blev årets insamlingsorganisation

Nyheter

I går på Insamlingsforum tilldelades World Animal Protection Sverige pris som bästa insamlingsorganisation för 2017.

Det är FRII, Svenska insamlingsorganisationers intresseorganisation, som anordnar Insamlingsforum och delar ut priset. Det mottogs av Insamlingsansvariga Yrsa Sturesdotter och Kampanjansvariga Julia Engqvist.

arets_insamlare_pris_2017

Foto: JOHANNA LINGAAS TÜRK

Juryns motivering löd:

”Med berättelser baserade på känslor och fakta tillsammans i en genomtänkt integrering av olika kanaler har World Animal Protection Sverige både lyckats värva givare och öka lojaliteten och utvecklat fler sätt att fånga upp engångsgåvor.

Resultatet är en kraftig ökning av intäkter och givare under 2017. World Animal Protection Sverige uppmärksammas särskilt för hur de samarbetat internt mellan insamling och kommunikation med ambitionen att tydliggöra sambandet mellan behovet av gåvor och ändamålen.”

I samband med prisutdelningen fick Yrsa Sturesdotter en möjlighet att berätta om kampanjen  ”Våga vägra selfies med vilda djur” och genombrottet med Instagram.

-  Frågan väckte stort intresse bland de övriga deltagarna på konferensen och det var tydligt att det var många som fick upp ögonen för de frågor vi arbetar med. Vi är så glada och stolta! säger Yrsa Sturesdotter.