Slut med blodige kampe for tre reddede bjørne

Slut med blodiga kamper för tre räddade björnar

Nyheter

De har under flera års tid bundits fast vid pålar och angripits av kamptränade hundar – bara för att underhålla en publik. Nu får de tre björnarna ett nytt liv i det reservat som vi finansierar i Pakistan.

Möt de tre nyaste invånarna i Balkasar-reservatet i Pakistan: Anjuman, Afshan och Rozee är alla räddade från brutal björnhets. 

Anjuman

Anjuman är 12 år gammal. Under hela sitt liv har hon gång efter gång behövt försvara sig mot attackerande hundar.

Hundarna har tränats till att gå på björnarnas mest känsliga områden, nämligen nosen, ögonen och öronen. Anjuman är i dag blind efter många bett. I övrigt är hon lyckligtvis frisk förutom lite skabb runt ögonen.

pakistan-bjoerne-incontext3

Afshan

Afshan är åtta år gammal. Veterinärteamet kunde till sin stora glädje konstatera att hon är frisk.

Efter en grundlig helkroppsundersökning togs hennes nosring och det kraftiga repet hon hade runt halsen bort. Det är troligtvis första gången sedan Afshan var liten som hon sluppit den smärtvållande metallringen genom näsan.

pakistan-bjoerne-incontext2

Rozee

Den tredje räddade björnen är sju år gamla Rozee. Hon har väldigt ont av såret där ringen har pressats igenom hennes nos och hon har ett stort sår på kroppen – ett tecken på att hon har fått utstå björnhets ganska nyligen.

pakistan-bjoerne-incontext4

Rozee är mycket svag och lider av blodbrist och veterinärerna har ordinerat massor av vila medan hon vänjer sig vid sin nya miljö.

Ett fredligt björnliv – resten av sitt liv

Nu behöver de tre björnarna inte längre frukta hundarnas skarpa tänder. De kan tillbringa resten av livet i reservatets fridfulla miljö tillsammans med de andra räddade björnarna.

Läs mer om vårt arbete för att rädda björnar från björnhets >>

Läs mer..