Foto de um porco mordendo a barra da jaula

New Jersey förbjuder trånga burar för suggor och kalvar

Nyheter

Det tog två år, men protester från våra amerikanska supportrar ledde till seger: New Jersey blir den nionde delstaten att förbjuda trånga burar för suggor och kalvar.

En glad kalv i New Jersey

I början av 2021 hölls ett virtuellt påverkansevent i samarbete med andra djurorganisationer och supportrar i New Jersey. Under eventet delades idéer om hur man skulle kunna samarbeta för att sätta press på politiker från flera håll. Detta för att få till ett förbud mot fixeringsburar i delstaten.

Våra supportrar och hundratals andra djurvänner kontaktade sina politiker och guvernören för att få igenom lagförslaget, så att grisar och kalvar ska slippa leva i isolering, instängda, uttråkade och stressade som de oftast blir av dessa burar. Andra delar av kampanjen var att skriva till lagstiftare, berätta i lokalmedier hur viktigt detta förbud är och annonsera i delstatens tidningar.

Efter över två års kampanj undertecknade den amerikanska delstaten New Jerseys guvernör Phil Murphy nyligen en ny lag om att förbjuda trånga burar för suggor och kalvar. Totalt har 13 delstater viss lagstiftning mot fixering, och hittills har nio av dem gått längre: Arizona, Colorado, Kalifornien, Michigan, Ohio, Massachusetts, Maine och Rhode Island.

Det är enormt viktigt att lantbruksdjur får leva goda liv. Att få bort burhållning är ett steg på vägen mot en mer djurvänlig värld, säger Amanda Dahlberg, agronom och sakkunnig på World Animal Protection Sverige.

Dessa hemska burar är tack och lov inte lagliga i Sverige, men vi måste se till att de försvinner i övriga världen också. Vi har en lång väg att gå men tack vare våra underbara supportrar kommer vi framåt, vilket denna delseger är ett tydligt bevis på.

Tillsammans skapar vi en djurvänligare värld

World Animal Protection arbetar för att stoppa djurs lidande både i Sverige och andra länder. Vi stödjer insatser på plats runt om i världen för att hjälpa utsatta djur, som djurvänliga reservat för björnar, elefanter, valar och delfiner. Vi har också kontakter med många samarbetspartner, FN, EU, olika länders regeringar och företag.

Vårt arbete handlar särskilt om att hjälpa djuren i livsmedelsindustrins djurfabriker och se till att vilda djur får leva i frihet i sina naturliga livsmiljöer. Därmed bidrar vi till en mer hållbar planet, med mindre klimatförändringar och smittspridning mellan djur och människor.

Insatserna för djuren är beroende av frivilligt stöd och hade inte varit möjliga utan våra gåvogivare. Det är alla vi tillsammans som är World Animal Protection.

Vi är mycket tacksamma för din hjälp. 
 

Det är enormt viktigt att lantbruksdjur får leva goda liv. Att få bort burhållning är ett steg på vägen mot en mer djurvänlig värld. - Amanda Dahlberg

Läs mer..