För delfiner i Australien kan Corona-krisen betyda frihet 

Nyheter

Vårt arbete för att påverka Dolphin Marine Conservation Park (DMCP) i Australien till att sluta med uppfödning av delfiner, i kombination med ett förslag på ett nytt havsreservat, väcker hopp.

Nick Stewart, global chef för kampanjarbetet för vilda djur berätta mer.

"DMCP i Coffs Harbour, New South Wales, är en av de två sista parkerna i Australien som har marina däggdjur i fångenskap och de har länge varit ett mål i vår kampanj som arbetar för att vilda djur inte ska användas som underhållning. 

Vi fokuserade tidigare på att minska efterfrågan på delfinshower på den här anläggningen genom att framgångsrikt uppmana reseföretag att sluta marknadsföra parken och andra organisationer att sluta erbjuda rabatterade biljetter. 

När antalet besökare minskade inledde vi en dialog om framtiden med DMCP (tidigare känd som Dolphin Marine Magic) i samarbete med vår lokala partner Action for Dolphins.

Vi enades om att finansiera en världsledande studie som undersöker genomförbarheten av ett havsreservat där deras tre delfiner, som för närvarande hålls i små klorerade pooler, kunde gå i pension. 

Reservatet skulle också kunna ha utrymme för att skadade havsdjur kan rehabiliteras innan de släpps ut i havet igen. 

Vilda delfiner

Göra detta till den sista generationen av delfiner i fångenskap 

Strax efter att vi startade vår kampanj mot Sea World Gold Coast, tillkännagav DMCP att de skulle upphöra med delfinuppfödning. Tillkännagivandet, som gör den nuvarande generationen av delfiner till den sista på DMCP, höjer trycket på Sea World Gold Coast - den enda kvarvarande platsen i Australien där uppfödning av delfiner i fångenskap fortfarande äger rum. 

Kort efter detta tillkännagivande bekräftade en hälsoundersökning av delfinerna, gjord av Dr. Isabella Clegg, att förflyttning av delfinerna till reservatet skulle förbättra deras välfärd. 

En djurvänlig turistattraktion 

Sedan dess har vi fortsatt att påverka för att få statligt stöd till reservatet som kommer att kosta flera miljoner dollar att bygga och som är ett utmanande projekt både tekniskt och ekonomiskt. Vi har säkerställt stöd från den lokala parlamentsledamoten, medlemmar av det lokala rådet och handelskammaren samt stöd från det lokala aboriginska landsrådet.

Dessa grupper stödjer inte bara projektet av djurskyddsskäl, utan för att det skulle leda till stora infrastrukturinvesteringar i Coffs-regionen och för att det kan bli en djurvänlig turistattraktion. 

För att öka trycket på de federala och statliga myndigheterna för att tillhandahålla nödvändig finansiering har Dolphin Marine Conservation Park nyligen varit proaktiva i media för att marknadsföra projektet, med hänvisning till vår inblandning. Det är ett gott tecken att DMCP pratar öppet om sin vision om en bättre framtid för sina delfiner till media och besökare. 

Delfiner simmar i det vilda

En framtid med hög välfärd  

När Corona-krisen lägger sig och turismen långsamt startar igen kommer attraktioner som marina temaparker börja öppna men för djuren kommer fångenskapen aldrig att ta slut. 

Åtagandet att sluta med uppfödning i kombination med det föreslagna havsreservatet vid DMCP ger hopp. Det är ett exempel på vad som kan uppnås genom kampanjer som syftar till att minska efterfrågan från turister och resebranschen samt visa att högre välfärdsmodeller är en fördel för lokala samhällen. Våra planer på att uppmuntra fler reseföretag att sluta marknadsföra delfinunderhållning blir lite enklare när vi kan visa dem vad som är möjligt om de skickar rätt signal genom att sluta sälja biljetter till delfinshower. 

Detta projekt är ett av en handfull initiativ, som vi är involverade i, som kommer att testa exempel på lösningar och djurvänliga alternativ till delfinunderhållning, som till exempel Whale Heritage Sites (ett certifikat som företag kan få om de ansvarsfullt ser till delfiners bästa) " 

En bild från skylten DMCP håller på att kommunicera vår gemensamma vision för framtiden med besökare.

En bild från skylten DMCP håller på att kommunicera vår gemensamma vision för framtiden med besökare. 

Vi kommer att hålla dig informerad om detta arbete

Som en del av vår globala strategi kommer vi 2020 att rädda minst 100 000 vilda djur från att handlas med och användas för underhållning, som exotiska husdjur eller produkter och som traditionella mediciner.

Läs mer om vårt arbete med vilda djur här. 

Dolphins in the wild

Hjälp oss att stoppa handeln med vilda djur

Skriv på nu

Läs mer..