”Ett framgångsrikt år för djuren” - generalsekreteraren ser tillbaka på 2017

”Ett framgångsrikt år för djuren” - generalsekreteraren ser tillbaka på 2017

Nyheter

World Animal Protection Sveriges generalsekreterare Roger Pettersson var den som startade kontoret 2010. Han ser tillbaka på ett händelserikt år

Vad kommer du att minnas från 2017?

"Jag kommer att minnas detta år som ett mycket framgångsrikt år för djuren. Det var i år som Instagram tog ställning mot plågsamma selfies med vilda djur och började utbilda sina användare runt om i världen om djurplågeriet bakom. De fattade beslutet efter dialog med oss och alla de som skrev under vår namninsamling mot utnyttjandet av vilda djur för selfies.

1019560_sengangare_selfie_0

Det var också under 2017 som de riktigt stora grisuppfödarna i världen -  i Brasilien, Thailand och Kina - skrev under avtal med oss om att förbättra villkoren för grisarna. Vårt samarbete med dem kommer att förbättra villkoren för miljontals grisar runt om i världen. Jag är inte säker på att jag själv riktigt fattat hur stort det är, att det troligtvis kommer att rita om hela världens grishållning på sikt.

1016393_pigs

Under 2017 fick vårt stora projekt för en hållbar havsmiljö vind i seglen. Vårt arbete mot spöknät, mikroplaster och annat som skräpar ner i haven och som leder till stort lidande för mängder av djur som lever i vattnet, samlar nu allt fler deltagare.

Jag får också en bild på min näthinna, från när svenska landsbygdsministern Sven-Erik Bucht var en av huvudtalarna på vårt event under FN:s Havsmiljökonferens i New York och där Sveriges medverkan spelade en så viktig roll.

Framsteg gjordes också i vårt smått ikoniska arbete för björnar i världen. Jag tänker särskilt på de björnar som hålls för gallproduktion, där vi har kunnat flytta fram våra positioner rejält.

1007107_bearbile

Efter att orkanen Irma ödelagt Karibien hjälpte vi 850 000 djur, både lantbruksdjur och husdjur. Vi samarbetade med experter, veterinärer och regeringar för att ge djuren skydd, mat och medicin.

-20170913_antigua_barbuda_1081402

Jag tänker naturligtvis med stor värme på att det är du som läser detta som varit med och gjort allt vi uppnått möjligt.

Ett bevis på att det arbete vi gör uppskattas, inte bara av djuren utan också av våra supportrar, är att vår skara av trogna Animal Protectors, månadsgivare, fortsätter att växa. Tillsammans med övriga gåvor är det avgörande för att vi ska kunna fortsätta vårt arbete för djuren.

Ska jag sammanfatta 2017 med en mening så blir det: Tack för allt fantastiskt stöd som har lett till våra stora framgångar under 2017!

Avslutningsvis vill jag önska er alla ett Gott Nytt År! Tillsammans kan vi skapa nya framgångar i arbetet för djuren under 2018."

Roger Pettersson, Generalsekreterare.

roger_pettersson_2017_world_animal_protection_0
Läs mer..