En miljon djurvänner kräver stopp för handeln med vilda djur
Nyheter
Vi har överlämnat 1 miljon underskrifter till EU-Kommissionen, som under helgen ska träffa världens ledare på G20-möte. Undertecknarna kräver ett förbud mot handeln med vilda djur.
Världens mäktigaste ledare möts under kommande helg för G20-ledarnas toppmöte. Fokus ligger på att hantera pandemin och samordna en global hantering av problemet. För att skydda människor, djur och planeten måste detta inkludera ett stopp för den globala handeln med vilda djur.
Över en miljon människor världen över har stöttat vår namninsamling som är riktad mot G20 – världens största ekonomier – där vi uppmanar dem att förbjuda den globala handeln med vilda djur. Bara i Sverige samlades 23 523 underskrifter in.
Se filmen: Vår uppmaning till världens ledare
Underskrifterna har överlämnats till EU-kommissionen som i helgen deltar i G20-toppmötet, där världens största ekonomier ska diskutera världens mest krävande utmaningar under coronapandemin.
Utöver EU deltar Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Sydkorea, Mexiko, Ryssland, Saudiarabien, Sydafrika, Turkiet, Storbritannien och USA.
En enorm hälsorisk
Detta är den av våra namninsamlingar som fått störst stöd någonsin – och det har sina skäl. Handeln med vilda djur är inte bara ett hot mot djuren – den är också en hälsorisk för oss alla. Det har Covid-19 med all tydlighet bevisat - i likhet med tidigare pandemier som SARS, MERS och Ebola.
Covid-19-pandemin är konsekvensen av de brutala sätt som vi behandlar och umgås med vilda djur. Vi kan heller inte längre blunda för den ödeläggande effekt som den globala handeln med vilda djur har på vår hälsa. Vi är glada och stolta över att så många har stöttat vår kampanj, säger Lina Dahl, kampanjansvarig på World Animal Protection Sverige.
Lina Dahl fortsätter:
Det är dags för världen att vakna upp och förstå det enorma lidande som ligger bakom den globala handeln med vilda djur. Och den handeln är närmare än vi tror – det kan vara allt från grannens papegoja till den nya modeväskan gjort av krokodilskinn – handeln är global och existerar inte bara i vissa världsdelar. Vi alla har ett ansvar – inte minst världens ledare som har enorm påverkan på hur djurens och människors framtid kommer se ut. Vi hoppas innerligt att de lyssnar.
Här överlämnas de engelska underskrifterna mot handeln med vilda djur till den brittiska regeringen. Som en del av C20, ett officiellt rådgivningsorgan för G20, har vi under en längre tid arbetat för att sätta handeln med vilda djur på dagordningen till toppmötet.
Med underskrifterna och det öppna brevet vill vi sätta ytterliga press på världens ledare, så att de inte ignorerar det hot som handeln utgör mot oss alla.