Vad kan du göra för djuren? Förutom att ge en gåva kan du vara med och hjälpa på andra sätt och göra världen bättre för djur redan idag

Vad kan du göra för djuren?

Förutom att ge en gåva kan du vara med och hjälpa på andra sätt och göra världen bättre för djur redan idag

Engagera dig för djuren

Ju fler vi är som engagerar oss för djuren, desto mer lidande kan vi förhindra. Tack vare våra supportrar har vi i över 50 år gjort världen bättre för miljarder djur. Förutom att bli månadsgivare kan du vara med och hjälpa djuren på andra sätt och göra världen bättre för djur redan idag.

Kor

Ko och kalv

Ko och kalv hör ihop

Har du sett mjölkkons kalv? Nej, inte hon heller! Att det krävs en kalv för att det ska bli mjölk är kanske självklart. Men inte många tänker på vad som händer med kalven efter födseln. Sanningen är att kalven oftast tas från sin mamma efter bara 24 timmar.Det tycker vi är koko!

Varje dag lider delfiner i fångenskap – bara för att underhålla turister. TUI Group, ett av världens största reseföretag, bidrar till det här utnyttjandet. Hjälp oss att få TUI på bättre, djurvänliga tankar!

Stoppa TUI

Varje dag lider delfiner i fångenskap – bara för att underhålla turister. TUI Group, ett av världens största reseföretag, bidrar till det här utnyttjandet. Hjälp oss att få TUI på bättre, djurvänliga tankar.

Snöleoparder - Foto: Tom Svensson

Djurparksguiden

I vår djurparksguide kan du läsa om djurens situation på de större djurparkerna i Sverige. Utifrån guiden kan du sedan lättare avgöra om du vill besöka en djurpark. I stället för ett djurparksbesök kan du upptäcka vilda djur i frihet i naturen – självklart på ett djurvänligt sätt så att du inte stör dem. Helt enkelt djurvett och etikett.

Vad kan du göra för djuren?

Namninsamling för björnen Baloo

Björnen Baloo har levt under svåra förhållanden i Rumänien under nästan hela sitt 23-åriga liv. Därför uppmanar nu World Animal Protection med en namninsamling Rumäniens regering att se till att han befrias från sin långa fångenskap.

Var en hjälte för djuren

Vad kan du göra för djuren?

Res djurvänligt

Här finns vår korta guide som berättar hur du kan bli en djurvänlig turist.

Vad kan du göra för djuren?

Djurvälfärd i finanssektorn

Djurfabriker bidrar till regnskogsskövling, klimatförändringar och lidande för miljarder djur. Banker spelar en nyckelroll via finansiering av företagen bakom djurfabrikerna. Som bankkund kan du kräva en djurvänligare riktning!

Gör skillnad för djuren i din vardag

Vår vision är en värld där djurs välfärd är viktig och djurplågeri har upphört. Besluten du fattar varje dag, från maten du äter till dina handlingar, kan göra stor skillnad för djuren. Varje djurvänligt val innebär att djur räddas från lidande och förtryck.

Många av oss vill skapa nyttigare vanor och det finns många sätt att göra det på som även djuren vinner på. Köttkonsumtionen har minskat i Sverige men är fortfarande hög. Även små förändringar för dig kan innebära stora förbättringar för djuren. En bra start kan vara att testa en vegetarisk eller vegansk dag i veckan. 

Sist men inte minst vill vi uppmuntra dig till att vara en eftertänksam och medveten konsument. Ta reda på var din mat eller varor kommer ifrån, att de är miljövänliga och att djurvälfärden är hög.