Vi opfordrer Thailands myndigheder: Hjælp tigrene

Vi ber Thailands myndigheter: Hjälp tigrarna!

Nyheter

Efter skandalen med Thailands tigertempel har över 32 000 människor i Thailand, Australien, Nya Zeeland, Storbritannien och Sverige bett den thailändska myndigheten DNP att undersöka och stänga ner alla tigerattraktioner som innebär grovt djurplågeri i hela Thailand.

Idag på internationella tigerdagen överlämnade vi namninsamlingen till Mr. Thanya Netithammakun, generaldirektör på DNP (Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation) vid djurreservatet Huay Kha Khang i provinsen Uthaithani.

Tillsammans med våra supportrar har vi bett DNP att stoppa exploateringen av tigrar i Thailand samtidigt som vi överlämnade vår rapport ‘Tiger selfies exposed: A portrait of Thailand’s tiger entertainment industry’. Rapporten visar omfattningen av djurplågeri på17 granskade tigeranläggningar i Thailand. 

handing_over_thai_tiger_petition

Gilbert Sape, som är chef för vårt arbete för vilda djur i Asien och Stillahavsområdet, säger: “I dag har vi kommit ett steg närmare att få thailändska myndigheter att stoppa utnyttjandet av tigrar. Vi lade fram tydliga bevis på hur grymma tigerattraktioner kan vara och vi får stöd av 32 000 supportrar runt om i världen för att ta ett steg mot att tigrar ska få slippa lidandet i turistindustrin.”

Små steg i rätt riktning för att hjälpa tigrarna 

Vid ett möte som vi hade med DNP i juni gick myndigheten med på att undersöka alla tigerattraktioner i Thailand för att se om det pågår illegal handel. Sedan dess har DNP tagit några steg i rätt riktning. Vi ber dem att gå vidare i sina undersökningar och agera för att stoppa djurplågeriet.

incontext-tiger-cub-tigerday

Fokus på attraktioner med många tigrar

DNP:s biträdande direktör Adisorn Noochdumrong säger: “Vi överväger nu var vi ska gå vidare med våra undersökningar men tigeranläggningar med många tigrar kommer att bli vårt huvudmål.”

DNP uttryckte intresse för det ökande antalet tigrar i Thailands turistindustri och obalansen mellan faktiska och registrerade antal i vår rapport. Särskilt intressant var att rapporten avslöjade en snabbväxande industri med en tredjedel fler tigrar i fångenskap i Thailand på bara fem år. 

DNP överväger nu att införa striktare regler för vilda djur inom turism. 

Spåra antalet tigrar

Medan vi fortsätter att vädja till DNP om att införa ett avelsförbud för tigrar lade Adisorn Noochdumrong till: “Vi kommer att granska avelstillstånden strängare och de kommer bara att beviljas från fall till fall. Då kommer vi att se på deras totala antal tigrar och varför de vill ha fler tigerungar."

Trots detta kan tigeranläggningar få tillåtas avliva tigrar, så vårt arbete för att få ett fullständigt avelsförbud fortsätter; för att se till att inga tigrar säljs illegalt eller lider som turistunderhållning. 

Tillsammans kan vi förändra

Tillsammans kan vi skydda tigrar från grymheterna i tigerattraktioner och vi fortsätter därför att:

  • Övertyga regeringar om att undersöka tigerattraktioner, som exempelvis  Sriracha Zoo, och stänga dem som bevisligen ägnar sig åt illegal handel, djurplågeri eller vanvård
  • Få TripAdvisor och andra reseföretag att sluta erbjuda attraktioner som innebär misshandel av vilda djur
  • Få turister att säga nej till alla turistattraktioner med vilda djur som tillåter direktkontakt mellan tiger och människa, som att krama eller ta en selfie

Gilbert Sape sammanfattar: “TripAdvisor, den största resesajten i världen fortsätter att marknadsföra och sälja biljetter till attraktioner som innebär misshandel av vilda djur. I stället för att sälja biljetter till några av de värsta anläggningarna, som Sriracha Tiger Zoo, kan de bli en del av lösningen och hjälpa till att stoppa tigrarnas lidande."

Skriv på vår namninsamling och be TripAdvisor sluta tjäna pengar på attraktioner som innebär djurplågeri >>

incontext-tiger-closeup-tigerday

“Vi överväger nu var vi ska gå vidare med våra undersökningar men tigeranläggningar med många tigrar kommer att bli vårt huvudmål, säger DNP:s biträdande direktör Adisorn Noochdumrong

Läs mer..