Vårt arbete

Om oss

Det är vi som är World Animal Protection Sverige.

Vi har ett uppdrag att få slut på djurplågeri och djurs lidande.

För alltid!

I Sverige arbetar vi med information, utbildning och insamling av pengar till våra olika projekt runt om i världen. Vi arbetar även politiskt för ett starkare djurskydd och samarbetar med företag som har en direkt möjlighet att förbättra för djur, till exempel inom resebranschen och livsmedelsindustrin.

 

Vi vill se ett gott djurskydd i Sverige och att djurvänliga metoder ska vara gynnsamma även för människor och vår planet. Sverige bör bidra till att höja djurskyddet inom EU och internationellt.

 

Vårt huvudfokus som internationell organisation är de länder i världen som helt eller delvis saknar djurskyddslagar. Men vi vill samtidigt att Sverige ska fortsätta att vara ett föregångsland vad gäller stark lagstiftning som skyddar djuren. Vi är därför en aktiv röst och tar ställning för djuren i många olika sammanhang i Sverige.

 

 

Varför globalt djurskydd?

Djur har rätt till ett liv utan lidande. Vi arbetar globalt med att hjälpa regeringar och samhällen att skydda och ta väl hand om sina djur. Vi hjälper världen att se hur viktiga djur är för oss alla. Det gör vi genom att visa den viktiga relationen mellan människor och djur.  Under 2013 lyckades vi för första gången med att få FN att inkludera djurvälfärd i sina beslut – en seger som kommer att ändra lagstiftningen i hela världen.

Tillsammans kan vi vara med och skapa bättre djurvälfärd. Genom att delta i globala debatter och samtal om hur vi kan samexistera nu och i framtiden kan vi uppnå en hållbar framtid för vårt jordklot. Vi är World Animal Protection. Vi finns till för att stoppa djurens lidande. 

FAQ - Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor & svar

De vanligaste frågorna om World Animal Protection Sverige

Kontakta oss

Har du frågor om vårt arbete?

Kontakta World Animal Protection Sverige

Pressrum

Pressfrågor

Pressrum