A taxidermy studio with UK animals

Stort beslag av uppstoppade vilda djur i Spanien

Nyheter

Den spanska polisen har gjort ett smuggeltillslag mot en av de största samlingarna av uppstoppade djur i Europa, meddelar nyhetsbyrån Reuters. I samlingen finns över 400 skyddade djurarter.

Sandra Jönsson, expert på vilda djur i World Animal Protection Sverige, säger:

”Den här samlingen av djur som isbjörnar, tigrar, leoparder och noshörningar är ett fruktansvärt exempel på den grymma handeln med vilda djur. Det är viktigt att de som handlar illegalt med vilda djur inte kommer undan, men vi måste också se till att de vilda djuren får ett ännu bättre skydd. Nu krävs en helt ny attityd, så att all handel med vilda djur förbjuds.”

Över tusen djur

Det var i samband med att polisen undersökte misstänkt smuggling, som den stora samlingen av uppstoppade djur hittades i en lagerlokal i Betera, Valencia. Tillslaget var resultatet av ett utredningsarbete som Valenciapolisens naturskyddsteam hållit på med under ett halvår.

I jättelagret på 50 000 kvadratmeter hade över tusen uppstoppade djur samlats ihop, inklusive hundratals hotade djurarter. Bland djuren finns antilopen sabeloryx, som är utdöd i vilt tillstånd, och den allvarligt hotade bengaliska tigern.

Värdet på de beslagtagna djuren beräknas vara 29 miljoner euro, motsvarande ungefär 300 miljoner kronor. Lagerägaren, som är misstänkt för smuggling och brott mot hantering av vilda djur och växter, har ännu inte kunnat gripas.

Var med och hjälp djuren

Vårt arbete för djuren hade inte varit möjligt utan våra supportrar. Tillsammans är vi en stark kraft för en djurvänligare värld. Ditt stöd är viktigt för att World Animal Protection ska kunna hjälpa djuren.

Jag vill hjälpa djuren

Läs mer..