Fem tigre konfiskeret fra Thailands Tigertempel

Fem tigrar har konfiskerats från Thailands Tigertempel

Nyheter

Tigrarna är konfiskerade efter att bevis framkommit om att tigertemplet är inblandat i illegal handel med vilda djur.

Omkring 140 tigrar lever under usla förhållanden i Tigertemplet i Thailands Kanchanaburi-provins. Munkarna tjänar pengar på att låta turister ta bilder på sig själva tillsammans med tigrarna. 

Vi har flera gånger påpekat att populära ”tiger-selfies” är anledningen till att djuren lider och för ett tag sedan delade en turist en film från Tigertemplet, som visar hur en av tigrarna blir slagen i huvudet med knytnäve.

Illegal handel avslöjad på Tigertemplet

Det var en rapport från den australsiska organisationen Environmental Education 4 Life (CEE4Life), som ledde till att myndigheterna konfiskerade de fem tigrarna. Rapporten lägger fram bevis för att Tigertemplet är involverat i illegal handel med vilda djur. 

”Det är en riktigt god nyhet att de thailändska polismyndigheterna har konfiskerat tigrarna. Vi hoppas att det sänder en tydlig signal om att det brutala utnyttjandet av tigrar i underhållning ska stoppas,” säger Roger Pettersson, generalsekreterare på World Animal Protection Sverige.

Tigrarna flyttas till en säker plats

De fem tigrarna har flyttats till ett statligt djurreservatet i Ratchaburi-regionen. Vi har under de senaste två åren hjälpt de thailändska myndigheterna att skapa bättre förhållanden för konfiskerade djur och det kommer tigrarna ha nytta av.

Många fler tigrar lider

Dessvärre är Tigertemplet inte den enda turistattraktionen där vilda djur blir utnyttjade och misshandlade. Det finns många andra platser i Thailand och resten av Asien där djuren lider i fångenskap.

”Våra egna undersökningar visar att i detta nu utnyttjas minst 621 tigrar för att underhålla turister på 10 olika platser i Thailand. Vi fortsätter arbetet för att upplysa turister om de horribla förhållanden som djuren lever under, så de kan välja bort sådan underhållning på semestern,” säger Roger Pettersson.

Skriv under och var med och stoppa underhållning med vilda djur >>

Läs mer..