19 day old meat chicken in Kenya - Change for chickens - World Animal Protection

Bättre villkor för kycklingar på KFC i sex europeiska länder

Nyheter

Miljontals kycklingar får snart bättre levnadsvillkor - tack vare bland annat en halv miljon av våra anhängare som har pressat KFC med sina underskrifter. KFC har som första snabbmatsjätte i Europa gått med i \"Better Chicken Commitment\".

Detta sker i kölvattnet av det faktum att vi i oktober 2018 överlämnade mer än en halv miljon underskrifter från djurvänner till KFC.

Med signaturerna krävde vi bättre välfärd för kycklingarna som hamnar på menyn på KFC:s restauranger.

Så här kommer KFC att förbättra kycklingarnas liv

År 2026 kommer KFC i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Irland, Belgien och Nederländerna att sluta använda kycklingar som har avlats för att växa onaturligt snabbt, eftersom det bland annat kan resultera i smärtsamma hjärt-, lung- och benproblem. Samtidigt får kycklingarna mer utrymme, mer naturligt ljus och berikning, som halmbalar, som de kan picka i. Hjälp europeiska lantbruksdjur ut ur burarna. 

Skriv under 

world_animal_protection_uk_team_standing_next_to_cfc_mural_advert_in_london

I oktober 2018 skickade vi 513 083 signaturer till KFC:s huvudkontor i Kentucky, USA.

Ett viktigt första steg - andra länder borde följa efter

Det är verkligen goda nyheter för kycklingarna i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Irland, Belgien och Nederländerna - och detta är ett viktigt första steg på vägen till att förbättra kycklingars välfärd över hela världen. Vi hoppas att KFC i andra länder kommer att följa efter så fort som möjligt, säger Ian Woodhurst, som leder vårt arbete med lantbruksdjur i Storbritannien.

Han fortsätter:

Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete för att förbättra kycklingarnas levnadsvillkor för alla KFC:s leverantörer runt om i världen. Och vi kommer att utmana andra globala snabbmatskedjor att följa i KFC:s fotspår.

KFC kommer att använda sig av tredjepartsrevision för att bekräfta att de uppfyller sina åtaganden. De kommer årligen att rapportera om sina framsteg och även finansiera forskning om bättre välfärd för kycklingar.

Över 300 miljoner lantbruksdjur i EU är dömda till ett liv i burar. Hjälp dem ut ur burarna nu:

Skriv under

Vi hoppas att KFC i andra länder kommer att följa efter så snart som möjligt